محمود عباس رئیس تشکیلات خودگران فلسطینی و خالد مشعل رهبر حماس روز دوشنبه در قطر با یکدیگر دیدار کرده و توافق کردند در راستای پیشبرد توافق دو هفته پیش، مبنی بر رفع اختلافات و تشکیل دولت وحدت فلسطینی، گام بردارند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، اختلاف میان این دو گروه رقیب فلسطینی به سال ۲۰۰۷ میلادی بر می گردد هنگامی که حماس غزه را از کنترل دولت محمود عباس خارج کرد و تنها بخشی از کرانه غربی را برای تشکیلات خودگران فلسطینی باقی گذاشت.
این خبرگزاری به نقل از سخنگوی حماس گفت که دو طرف در دیداری که در ساختمان هتلی در شهر دوحه داشتند، بر اجرای توافق دوجانبه اخیر تاکید کردند. این نخستین دیدار رو در روی این دو مقام ارشد فتح و حماس در بیش از یک سال گذشته است.
این دو گروه به منظور ترمیم اختلافات سال های اخیر، در روز ۳ اردیبهشت ماه با یکدیگر توافق کردند که طی یک پیمان جدید، به منظور تشکیل یک دولت موقت مشترک به نام «دولت وحدت» ظرف پنج هفته و برگزاری انتخابات عمومی طی شش ماه بعد از آن، با یکدیگر همکاری کنند.
روز بعد از توافق اسرائیل با انتقاد از تشکیلات خودگران فلسطینی برای نزدیکی و توافق با گروه حماس اعلام کرد که تصمیم گرفته است مذاکرات صلح با فلسطینی ها را بحال تعلیق در آورد.
باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا نیز توافق بین این دو گروه فلسطینی را «غیر مفید» توصیف کرد و گفت این تنها یکی از گزینه های دو طرف است و کمکی به حل بحران نمی کند.
در مقابل، ایران با استقبال از آشتی بین گروه های فلسطینی حماس و فتح گفته است از اتخاذ هر تصمیمی در چارچوب تحقق آرمان های مردم فلسطین در مقابله با اسرائیل استقبال می کند.
حماس و فتح در گذشته نیز به توافق های مشابهی رسیده بودند، اما نتوانسته اند آنها را به اجرا برسانند. ناظران بر این باوردند که با توجه تغییر شرایط منطقه ای و دشواری های پیش روی هر دو گروه، شاید این بار احتمال اجرای توافق دوجانبه بین این دو گروه رقیب بیش از گذشته باشد.