نخست وزیر پاکستان از تلاش های دولت برای برخورد با افراط گرایی اسلامی، از طریق مذاکره با طالبان، دفاع کرده و گفته است این روند می تواند در پایان دادن به خونریزی ها موفق شود.
گروه های جامعه مدنی و نیروهای سیاسی پاکستان با سیاست نواز شریف در گفتگو با طالبان پاکستانی مخالف هستند و می گویند طالبان با توسل به خشونت، و به عنوان بخشی از برنامه خود برای نفی قانون اساسی و تحمیل اسلام افراطی، تا کنون موجب مرگ ده ها هزار نفر شده است.
منتقدین دولت پاکستان همچنین می گویند گفتگو با آنها، نیروهای اسلامی در پاکستان را تقویت می کند و بر نگرانی های اقلیت های مذهبی می افزاید.
مذاکرات، از هنگام آغاز در دو ماه پیش چندان پیشرفتی نداشته، اما نواز شریف روز سه شنبه در جمع دیپلمات های پاکستانی در اسلام آباد گفت روند صلح هنوز می تواند در پایان دادن به خونریزی ها موفق شود و تاکید کرد که امیدوار است تلاش های جاری به نتایج مطلوبی برسند و به متوقف کردن موج خشونت، که کشور را از استفاده از قابلیت های خود باز می دارد، کمک کند.
با وجود این، ناظران محلی و خارجی گزارش داده اند وضعیت حقوق بشر دربخش هایی از پاکستان به گونه ای نگران کننده در حال بدتر شدن است. کمیسیون آمریکایی آزادی مذهبی در جدید ترین گزارش خود نسبت به افزایش تهدید علیه جوامع اقلیت در پاکستان ابراز نگرانی کرد و گفت وضع از همیشه بدتر است.
کمیسیون مستقل حقوق بشر پاکستان نیز در جدید ترین گزارش خود گفته در شش ماه گذشته هیچ بهبودی درشرایط حقوق بشر صورت نگرفته است. این کمیسیون حملات به مراکز مذهبی متعلق به غیر مسلمانان را محکوم می کند و می گوید چند بار به معابد هندو، بویژه در بخش های جنوب پاکستان، حمله شده است.
نیروهای امنیتی پاکستان به حملات متعدد علیه گروه های افراطی و ستیزه گر در مناطق قبیله ای شمال کشور دست زده اند، اما قادر نبوده اند پایگاه های آنها را منهدم کنند.
در گذشته، مذاکراتی با تندروها صورت گرفته و قرار دادهایی بسته شده است، اما منتقدین تاکید می کنند این اقدامات فقط وقت بیشتری برای این گروه ها جهت سازماندهی مجدد فراهم کرده است.