اعلام خبر مرگ بن لادن توسط اوباما، پر تماشاگرترین واقعه تاریخ تلویزیون آمریکا

اعلام خبر مرگ بن لادن توسط اوباما، پر تماشاگرترین واقعه تاریخ تلویزیون آمریکا

برای اولین و احتمالا آخرین بار در تاریخ تلویزیون آمریکا، اعلام خبر کشته شدن بن لادن که یکشنبه شب توسط پرزیدنت باراک اوباما اعلام شد تبدیل به پر تماشاگرترین واقعه تلویزیونی در این کشور شد.

تلویزیون، همان رسانه ای که یک دهه پیش فجایع دهشتناک و تغییردهنده حملات تروریستی و فروپاشی ساختمان های مرکز تجارت نیویورک در روز ١١ سپتامبر ٢٠٠١ به نمایش گذاشت، این بار خبر کشته شدن مغز متفکر این حملات، اوسامه بن لادن، را به ما می داد که در شهر کوچکی در حومه پایتخت پاکستان توسط قوای نظامی آمریکا کشته شد.

کمی بعد به محض اطلاع رسانه ها از این خبر که پرزیدنت اوباما به زودی شخصا خبر کشته شدن بن لادن را تائید واعلام خواهد کرد، در حدود ساعت هفت و نیم بعد از ظهر به وقت غرب آمریکا، تمامی برنامه های عادی قطع شد و خبرخوانان و گزارشگران در شرایطی شگفت زده و سرشار از احساسات از این خبر به پخش اخبار رسیده پرداختند. لارا لوگان، گزارشگر شبکه تلویزیونی «سی بی اس» که از زمان حضور در شورش های اخیر در مصر و جایی که او مورد تهاجم ضد انقلابیون قرارگرفته بود تا کنون در برنامه های خبری شرکت نکرده بود به استودیوی محل کار خود آمد.

پرزیدنت اوباما در ساعت هشت و سی و پنج دقیقه به وقت غرب آمریکا سخنان خود را آغاز کرد: «من به مردم آمریکا و مردم جهان گزارش می دهم که ایالات متحده با انجام یک سری عملیات توانست بن لادن، رهبر القاعده، مردی که مسئول کشته شدن هزاران تن از زنان، مردان و کودکان بی گناه بوده است را به قتل برساند.»

رئیس جمهورآمریکا سپس با مروری بر وقایع یازدهم سپتامبر، به مردم آمریکا یادآورد شد که چگونه در آن زمان با وجود دردهایی که وجود یکایک آنان را فراگرفته بود با یکدیگر هم بستگی عمیقی پیدا کردند.

این سخنرانی هرچند در ظاهر به سادگی یادآور و مرورکننده وقایع ده سال گذشته در رابطه با حملات تروریستی یازدهم سپتامبر بود، اما در عین حال پیام های دقیق و تفکر برانگیزی به همراه داشت: «هرچند دولت پاکستان در این راه کمک دهنده بوده است اما این یک ماموریت آمریکایی بود که به دقت در طول ماه های گذشته طراحی و برنامه ریزی شده بود.» به این صورت میلیون ها تماشاگر تلویزیونی در سراسر آمریکا و جهان به این واقعیت پی بردند که دستگیری و یا کشته شدن «اوسامه بن لادن» در برنامه های سیاسی پرزیدنت اوباما از اهمیت زیادی برخوردار بوده است. هم چنین تماشاگران از سخنان رئیس جمهور به این نتیجه رسیدند که کشته شدن «بن لادن» به معنی پایان کار در مبارزه با تروریسم نیست، موضوعی که باراک اوباما از طریق آن به صورتی غیر مستقیم، جورج دبلیو بوش، رئیس جمهور پیشین آمریکا را نیز در پیروزی خود شریک شمرد.

این سخنرانی پرتماشاگر با این سخنان که «من یک بار دیگر تاکید می کنم که ایالات متحده هرگز با اسلام در جنگ نبوده و نخواهد بود» به پایان رسید اما به مدت یک ساعت پس از این نطق کوتاه توسط پرزیدنت باراک اوباما، اخبار در رابطه با مسئله کشته شدن بن لادن به ویژه مسئله اهمیت تاریخی این روز ادامه پیدا کرد و خبرگزاران و مفسران به بحث و بررسی در اطراف آن پرداختند.

با گردهم آیی مردم در مقابل کاخ سفید و در محل وقوع فاجعه تروریستی یازدهم سپتامبر در نیویورک، تنها دقایقی پس از پایان سخنان رئیس جمهوری، برخی از مفسران خبری این واقعه را با فروپاشی دیوار برلین مقایسه کردند. بعضی دیگر با اشاره به طبیعت انتقامجویانه اعضای گروه القاعده به تماشاگران هشدار دادند که این واقعه پایان راه نیست و باید در انتظار وقایع پیش بینی نشده دیگری نیز بود.

اما واقعه کشته شدن بن لادن پس از اخبار مربوط به گردبادهای کشنده در شهرهای مرکزی آمریکا، ماجرای انتشار شناسنامه پرزیدنت اوباما در نشریات و رسانه ها و چند روز پیاپی دنبال کردن وقایع آرامش بخش «ازدواج سلطنتی» ویل و کیت ناگهان همه چیز را عوض کرد. خبری که پس از مدت ها انتشار اخبار مربوط به جنگ های سه گانه در افغانستان، عراق و این روزها لیبی و شرایط وخیم اقتصادی چند سال گذشته، خورشیدی بود که ناگهان و بی هیچ پیش درآمدی طلوع می کرد. واقعه ای که پس از مدت ها زمینه را هموار کرد تا رئیس جمهوری آمریکا بتواند بگوید: «ما با تمام قوا از شهروندان خود دفاع می کنیم…آمریکا می تواند و قادر است و این ها همه تنها به خاطر ثروت و قدرت نیست.»

به این صورت علیرغم بالا بردن شدت هشدارهای تروریستی در فرودگاه های لس آنجلس و سن فرانسیسکو، برای بسیاری از مردم غرب آمریکا امروز، دوشنبه دوم ماه مه ..روز زیبایی بود.