یک مقام ارشد اسرائیلی هشدار داده است که بنیامین نتانیاهو با اصرار بر ادامه حضور نیروهای نظامی اسرائیل در گذرگاه فیلادلفی به مدت شش هفته دیگر، مذاکرات مربوط به آزادی گروگانها را به خطر میاندازد.
به گزارش تایمز اسرائیل، این مقام ارشد اظهار داشت که طرح مورد حمایت نتانیاهو، همچنان نیروهای دفاعی اسرائیل را ملزم میکند پس از اتمام مرحله اول، از این گذرگاه خارج شوند.
تصمیم کابینه امنیتی برای حمایت از موضع نتانیاهو در مورد استقرار نظامی در مرز ۹ مایلی غزه-مصر، که پنجشنبه شب به تصویب رسید، با انتقاد شدید این مقام روبرو شده است.
وی تأکید کرد که بحث بر سر کنترل دائمی بر گذرگاه فیلادلفی نیست، بلکه مسئله تنها شش هفته اضافی حضور نظامی است که مرحله اول از سه مرحله آتشبس در حال مذاکره را شامل میشود.
این مقام اسرائیلی همچنین افزود که تشکیلات امنیتی اسرائیل معتقد است حتی پس از خروج از این منطقه، امکان بازگشت به گذرگاه فیلادلفی در صورت نیاز وجود دارد. او تأکید کرد که این منطقه بهطور کامل با حسگرها و سایر تدابیر امنیتی برای جلوگیری از قاچاق سلاح تجهیز خواهد شد.
همزمان، شبکه خبری کانال ۱۳ گزارش داده است که مقامات ارشد چند نهاد امنیتی اسرائیل هشدار دادهاند که مذاکرات در آستانه فروپاشی قرار دارد و دولت را متهم به پیشبرد مذاکرات بر اساس «ملاحظات سیاسی» کردهاند.
دیوید کوهن، معاون سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیآیاِی)، روز چهارشنبه هفتم شهریور تعیین سرنوشت مذاکرات آتشبس میان اسرائیل و حماس را بر عهده رهبر این گروه دانست.
آقای کوهن در سخنان خود که در نشستی مربوط به اطلاعات و امنیت ملی در واشنگتن ابراز شد، همچنین از جدی بودن اسرائیلیها در مذاکرات صلح خبر داده بود.
حماس در جریان حمله تروریستی ۱۵ مهر خود به جنوب اسرائیل علاوه بر کشتن ۱۲۰۰ فرد عمدتا غیرنظامی، بیش از ۲۵۰ تن دیگر از جمله زنان، کودکان، و سالخوردگان را به عنوان گروگان به نوار غزه ربود.
در پاسخ به این حمله تروریستی، ارتش اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی حماس و بازگرداندن گروگانها آغاز کرد.
گمان میرود هنوز ۱۰۳ گروگان در اسارت حماس در نوار غزه باشند.
گروه حماس در فهرست سازمانهای تروریستی ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا، بریتانیا، اسرائیل، کانادا، ژاپن، و شمار دیگری از کشورهای جهان قرار دارد.