اوباما و کامرون: مرعوب «قاتلان وحشی» نخواهیم شد

آرشیو

در حالی که سران کشورهای عضو ناتو برای شرکت در نشست آن سازمان در ولز گرد هم آمده‌اند، باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده و دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا در یادداشتی مشترک، که روز پنجشنبه در بخش نظرات نشریه تایمز لندن منتشر شد، با اشاره به تهدیدهای اخیر گروه افراطی موسوم به «دولت اسلامی» گفتند کشورهای آنها مرعوب «قاتلان وحشی» نخواهد شد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، رهبران دو کشور عمده عضو پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، این یادداشت را پس از انتشار ویدیوهای مربوط به گردن زدن دو خبرنگار آمریکایی، که گروه سنی «دولت اسلامی» مسئولیت آن را به عهده گرفته است، منتشر کردند.

آقایان اوباما و کامرون، به همراه دیگر سران کشورهای عضو ناتو، برای شرکت در نشست دو روزه آن سازمان در ولز گرد هم آمدند؛ نشستی که بحران اوکراین، اختلاف بین اروپا و روسیه در باره نقش مسکو در این بحران، و لزوم ایجاد یک نیروی واکنش سریع در شرق اروپا، محور گفت وگوهای آن خواهد بود.

با این حال، موضوع های دیگری نیز در حاشیه این اجلاس، دست کم میان سران ایالات متحده و بریتانیا، مورد بحث قرار خواهد گرفت که تهدید گروه افراطی «دولت اسلامی» در عراق و سوریه، در خاور میانه، و در کل جهان، و لزوم اتخاذ راهکار مناسب برای مقابله با آن، مهم‌ترین آنها خواهد بود.

در بخشی از یادداشت سران آمریکا و بریتانیا در نشریه تایمز آمده است «آنها که خواهان اتخاذ رویکرد انزواطلبانه هستند، در باره ماهیت امنیت در قرن بیست و یکم دچار سوء تفاهم هستند ... تحولات در سایر نقاط جهان، بخصوص در عراق و سوریه، امنیت ما در خانه را تهدید می‌کند.»

دبیر کل ناتو نیز روز پنجشنبه در بدو ورود به ولز با اشاره به همین موضوع گفت که معتقد است طیف وسیع‌تری از جامعه بین‌المللی «وظیفه دارند از پیشروی‌های بیشتر گروه دولت اسلامی جلوگیری کنند.»

آندرس فوگ راسموسن در ادامه با بیان این که ناتو هنوز درخواستی برای کمک دریافت نکرده است، گفت اگر دولت عراق از ناتو درخواست کمک کند، مطمئناً بطور جدی توسط اعضای این سازمان بررسی خواهد شد.

چندی پیش گروه دولت اسلامی (داعش) تصاویر گردن زدن جیمز فولی و استیون ساتلوف، دو خبرنگار آمریکایی را، که گروه دولت اسلامی به گروگان گرفته بود، منتشر کرد و گفت قتل آنها واکنشی به حملات هوایی آمریکا علیه آن گروه در عراق است.

عضو داعش که در ویدیوهای منتشر شده، دو شهروند آمریکایی را به قتل می‌رساند، با لهجه بریتانیایی صحبت می‌کند و گمان می‌رود که شهروند بریتانیا باشد. این فرد، در ویدیوی دوم که روز سه‌شنبه منتشر شد، همچنین تهدید کرد که سومین گروگان، که یک شهروند بریتانیا است، را خواهد کشت.

کشورهای غربی، از جمله آمریکا و بریتانیا، نگران هستند که شهروندانی که از آن کشورها برای پیوستن به گروه‌های جهادی به سوریه و عراق می‌روند – از آنجا که گذرنامه‌های آن کشورها را در اختیار دارند و به راحتی می‌تواند به کشورهای خود بازگردند – پس از بازگشت به کشور متبوع خود، اقدام به عملیات تروریستی کنند.

نخست وزیر بریتانیا روز دوشنبه قوانین جدیدی را ارائه کرد که به نیروهای پلیس آن کشور این اختیار می دهد گذرنامه‌های شهروندان بریتانیایی را، که ظن آن می رود برای همکاری با گروه‌های تروریستی و جنگیدن در کنار آنان به خارج از کشور سفر کرده‌اند، مصادره کنند.

رهبران آمریکا و بریتانیا همچنین در یادداشت مشترک خود گفته اند کشورهای عضو ناتو می‌توانند، و باید، همه ابزارها و امکانات خود را بکار بگیرند و تنها به اقدام نظامی برای مقابله با تروریست‌های گروه دولت اسلامی در سوریه و عراق، و همینطور در رویارویی با روسیه بر سر بحران اوکراین، تکیه نکنند.

رئیس جمهوری آمریکا در نظر دارد اواخر ماه جاری میلادی میزبان یک جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد باشد و انتظار می‌رود در آن نشست، خطر نیروهای خارجی گروه‌های تروریستی، مانند کسانی که برای پیوستن به گروه‌های افراطی به عراق و سوریه سفر کرده اند، را مطرح کند.