اوباما خطاب به جوانان بریتانیا: بدبین و بیگانه هراس نباشید

Zimbabve

باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا، جوانان بریتانیا را به رد بدبینی، بدگمانی و بیگانه هراسی فرا خوانده است.

آقای اوباما این موضوع را روز شنبه در نشستی در سالن شهرداری لندن ایراد کرد، یک روز پس از آن که به دلیل حمایت ماندن بریتانیا در اتحادیه اروپا با انتقاد روبرو شده بود.

اوباما در ترغیب بریتانیا به ماندن در اتحادیه اروپا گفت در زمان تغییر، وسوسه ای برای جعل هویت پیدا می شود و مقاومت در برابر تغییر است، حالتی که او گفت "ما باید با آن برخورد کنیم" و یادآور شد "جهانی شدن و به هم پیوستن نباید تهدید، بلکه به عنوان فرصت دیده شود."

آقای اوباما به پرسش هایی در باره مسائل گوناگون پاسخ داد، از جمله این که دوست دارد رئیس جمهوری بعدی آمریکا چه کارهایی انجام دهد و مایل است چه چیزی میراث ریاست جمهوری او باشد.

میراث

آقای اوباما گفت حدود ۱۰ سال طول خواهد کشید تا او بتواند به عقب نگاه کند و به ارزیابی دقیق میراثش بپردازد. او گفت گمان می کند که با خودش صادق بوده است، "عاقبت به کارنامه ام نگاه خواهم کرد... اما افتخار می کنم."

آقای اوباما به قانون بیمه بهداشتی و درمانی، پاسخ جهانی به بحران ایبولا، و توافق اتمی ایران بعنوان دستاوردهایی مهم در دوران ریاست جمهوری خود اشاره کرد، اما در مورد بزرگترین موفقیتش ، به شوخی گفت "نجات اقتصاد جهان از رکود – که نسبتا خوب بود." اشاره رئیس جمهوری آمریکا به بحران مالی ۲۰۰۸ بود.

زن جوانی در میان جمعیت پرسید کدامیک از جنبش های اجتماعی که در دوره ریاست جمهوری اش شکل گرفت بیش از همه به تغییر فکرش کمک کرد. آقای اوباما در پاسخ به این سوال به برابری ازدواج اشاره کرد.

آقای اوباما گفت در آغاز با اتحادهای مدنی موافق بود، زیرا فکر می کرد زدن برچسب ازدواج به این رابطه ها، تا آنجا که به افراد مربوط می شود، لزوما حقوق برابر را در بر نمی گیرد، اما دوران کودکی اش تاثیر بزرگی در تغییر این نقطه نظر داشت.

او گفت "این فقط درباره حقوق قانونی نیست، احساس حقارت و خفت است. اگر می خواهید جور دیگر بنامید، معنایش این است که اهمیت و ارزش کمتری در چشم جامعه دارید.»

استقبال گرم و انتقادهای سخت

رهبر آمریکا در این جلسه با استقبال گرم حاضران که اکثرا جوان بودند روبرو شد. این استقبال در تضاد با جلسه روز جمعه بود که با پیشنهاد ماندن بریتانیا در اتحادیه اروپا، انتقاد شدیدی را موجب شده بود.

او روز جمعه در کنفرانس خبری مشترک با دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا گفت: "معتقد نیستم اتحادیه اروپا نفوذ بریتانیا در جهان را کاهش می دهد، بلکه آنرا تقویت می کند."

این نظر انتقاد کسانی را که از خروج بریتانیا از اتحادیه طرفداری می کنند به دنبال آورد – قرار است رای دهندگان بریتانیایی در رفراندومی در روز ۲۳ ژوئن درباره این امر رأی دهند.

اوباما در سه روز توقف در بریتانیا، سعی کرده است هر نظری را که او با تاریخ و سنت بریتانیا مخالف اسد رد کند. او روز جمعه گفت باید اعتراف کند که بخشی از دلیل سفرش به بریتانیا این بود که نود سالگی ملکه الیزابت را به او تبریک بگوید. او ملکه را یک "گوهر واقعی، نه فقط برای بریتانیا، بلکه برای جهان" توصیف کرد.