کره شمالی روز شنبه و برای پنجمین روز متوالی ابتلای بیش از ۲۰۰ هزار بیمار جدید را که گفته میشود به «تب شدید» دچار هستند، تأیید کرد.
این کشور به مدت دو سال و نیم ادعا میکرد که ویروس کرونا به این کشور وارد نشده است اما هفته گذشته سرانجام مقامات این کشور به مشاهده ابتلا به امیکرون اعتراف کردند.
تداوم موج کرونا در این کشور نگرانیهایی را در رابطه با کمبود واکسن و زیرساختهای نامناسب پزشکی و احتمال بحران غذایی در این کشور ۲۵ میلیون نفری ایجاد کرده است.
کره شمالی از دریافت کمکهای خارجی اجتناب میکند و مرزهای خود را به روی جهان بسته نگاه داشته است.
خبرگزاری رسمی کره شمالی ( KCNA ) با استناد به دادههای «ستاد پیشگیری از همهگیری اورژانس» گزارش داد که حداقل ۲۱۹ هزار و ۳۰ نفر تا عصر جمعه علائم تب نشان دادند که تعداد کل موارد این بیماری را به ۲ میلیون و ۴۶۰ هزار و ۶۴۰ نفر میرساند. بر اساس این گزارش تعداد قربانیان با یک نفر افزایش به ۶۶ نفر رسید.
این خبرگزاری اعلام نکرد تست چه تعداد از افراد مثبت شده است.
به گزارش این خبرگزاری، کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، اوایل روز شنبه جلسهای برگزار کرد تا وضعیت کووید-۱۹ و واکنشها به آن در ۹ روز گذشته را بررسی کند.
اگر چه او «پیشرفت مثبت» در کارزار مبارزه با ویروس را تحسین کرد و خواستار بهینهسازی سیاستها برای «پیروزی در نبرد علیه همهگیری» شد اما کارشناسان بهداشتی معتقدند بدون واکسیناسیون عمومی و با انجام تستهای محدود، دادههای روزانه منتشر شده توسط رسانههای دولتی ممکن است کمتر از واقعیت باشد و از همین رو، ارزیابی گستردگی موج کرونا دشوار است.
آژانس حقوق بشر سازمان ملل نسبت به «عواقب ویرانگر» ویروس برای ۲۵ میلیون نفر جمعیت کره شمالی هشدار داده است.
سازمان بهداشت جهانی گفته است که عدم کنترل گسترش ویروس میتواند منجر به ظهور انواع جدید و مرگبارتر ویروس کرونا شود.
همچنین ببینید: راه حل کره شمالی برای مقابله با کرونا: مصرف جوشانده پیچ امینالدوله و برگ بید
کره شمالی در سالهای اخیر از دریافت میلیونها دز واکسن ارائه شده توسط برنامه توزیع واکسن کوواکس اجتناب کرد تا مجبور نشود فرآیند نظارتی مربوط به دریافت واکسنها را طیکند.
سازمان جهانی بهداشت و یونیسف میگویند این کشور تاکنون به درخواستهای آنها برای ارائه دادههای مرتبط با شیوع ویروس یا پیشنهادهای کمک پاسخ نداده است.
شماری از کارشناسان معتقدند کره شمالی قصد دارد به ایمنی جمعی برسد و به این منظور، سطحی از تلفات را خواهد پذیرفت.
احتمال دارد بخشی از موارد ابتلا به تب به کووید-۱۹ ربط نداشته باشد و ناشی از مصرف آب آلوده باشد که به گفته مقامات اطلاعاتی کره جنوبی تبدیل به معضلی در این کشور که با کمبود تجهیزات پزشکی نیز مواجه است شده است.