تأخیر در احداث تأسیسات پرتاب موشکی کره شمالی

تحلیلگران می گویند ۸ ماه است که برای انجام پروژه احداث ساختمان تأسیسات پرتاب موشکی کره شمالی هیچ کاری انجام نشده است.

تصاویر ماهواره ای جدید نشان می دهد که در ۸ ماه گذشته کارهای ساختمانی در تأسیسات پرتاب موشکی کره شمالی، که برای آزمایشهای موشکی بزرگتر، و موشکهای پیشرفته تر در نظر گرفته شده است، متوقف مانده است.

یک موسسه پژوهشی ماهواره ای آمریکا، بنام «شمال ۳۸ » می گوید که این کشور در احداث سکوی پرتاب، مرکز کنترل، و احداث ساختمان مونتاژ قطعات موشکی «پایگاه پرتاب موشک ماهواره ای تونگ هائه»، واقع در سواحل شمال شرقی کره شمالی، پیشرفت های سریع به دست آورده است. تصاویر تجاری ماهواره ای که در اواخر سال گذشته گرفته شده نشان می دهد که کارهای ساختمانی به علت نامعلومی متوقف شده است.

موسسه پژوهشی اینترنتی آمریکا در ابتدا علت توقف کارهای ساختمانی را باران شدید و طوفان دریایی عنوان کرده بود. ولی این موسسه اینترنتی روز سه شنبه گفت که تصاویر اخیر نشان می دهد که از اواخر ماه مه کارهای ساختمانی از سر گرفته نشده است. تصاویر همچنین نشان می دهد که در داخل مرکز پرتاب موشکی علف سبز شده است.

موسسه پژوهشی اینترنتی آمریکا می گوید توقف کارهای ساختمانی ممکن است به دلیل آن باشد که کره شمالی تصمیم گرفته است تا تولید موشکهای بزرگتر را به تأخیر انداخته و یا حتی متوقف کند. و یا اینکه، پیونگ یانگ آزمایشهای موشکی خود را در پایگاه پرتاب موشکی جدید سوهائه انجام دهد.

کره شمالی در ماه دسامبر گذشته، از پایگاه تأسیسات پرتاب موشکی سوهائه، با موفقیت موشکی دراز بردی را به فضا فرستاد که آن را سفینه هواشناسی نامید.

ایالات متحده آمریکا و بسیار از کشورهای دیگر این اقدام کره شمالی را محکوم کردند. پرتاب این نوع موشک به موجب تحریم سازمان ملل متحد پیرامون برنامه سلاح اتمی کره شمالی، منع شده است.

بسیاری نگرانند که پرتاب موفقیت آمیز سفینه کره شمالی، که در پی تلاش های مکرر ناموفق صورت گرفت، گام بزرگی در اهداف این کشور برای ساخت و تولید موشک های هدایت شونده قاره پیماست که بتواند ایالات متحده را هدف قرار دهند.

کره شمالی گفته است که برای رشد اقتصادی این کشور پیشرفت فن آوریهای موشکی امری ضروری است.

پرتاب موشک ماه دسامبر گذشته کره شمالی و آزمایش اتمی ماه فوریه گذشته این کشور باعث افزایش تنش بین دو کره شده است. این تنش ها بعد از آن آزمایش کمی کاهش یافته و کره شمالی آمادگی خود را برای مذاکرات با واشنگتن اعلام داشته است. ولی کره شمالی هیچ علامتی مبنی بر متوقف کردن برنامه های تولید سلاح اتمی اش از خود نشان نداده است.

مرکز پژوهشی «شمال ۳۸» ، گفت که هنوز علت توقف کارهای ساختمانی تأسیسات پرتاب موشکی تونگهائه به درستی معلوم نیست. ولی این موسسه خاطر نشان کرده است که چنانچه اکنون کارهای ساختمانی از سر گرفته شود، احداث این مرکز تا سال ۲۰۱۷ به طول خواهد انجامید. قرار بود که کره شمالی این پروژه را در سال ۲۰۱۶ به پایان برساند.