نیویورک پس از شهرداری مایکل بلومبرگ

مایکل بلومبرگ شهردار نیویورک

در مرکز مالی و تجاری شهر نیویورک، موسوم به وال استریت، بسیاری از دوستداران مایکل بلومبرگ، شهردار نیویورک، در مورد وضع وال استریت پس اتمام دوره وی، ابراز تردید و نگرانی کرده اند.

مایکل بلومبرگ تصمیم دارد، پس از دوازده سال، در پایان سال جاری از سمت شهردار نیویورک کناره گیری کند. بسیاری از طرفداران وی از جمله وال استریت جای وی را خالی خواهند دید، و احساس دلتنگی خواهند کرد.

بلومبرگ برای دوازده سال به نحوی خستگی ناپذیر با پیامدهای ناشی از حملات تروریستی یازدهم سپتامبر و پیامدهای ناشی از آن گرفته تا تظاهرات اشغال وال استریت، که در رابطه با نابرابریهای اقتصادی و بستن مالیات بیشتر بر ثروتمندان برپا شد، مقابله کرد.

ولی اکنون برای صاحبان مشاغل و سرمایه گذاران عمده دلیلی برای نگرانی خود دارند. بر اساس نتایج بدست آمده از آخرین نظر سنجی ها، درحال حاضر بیل دِ بلاسیو، یکی از مقامات لیبرال شهر نیویورک، برای انتخابات پنجم ماه نوامبر پیشتاز سایر نامزدها است که شکاف فزاینده طبقاتی بین ثروتمندان و فقرا را شعار خود ساخته است. بدون تردید، پیشتازی وی در انتخابات خبر خوبی برای صاحبان مشاغل و سرمایه گذاران بازارهای بورس سهام نیست.

در حالیکه بسیار از منتقدان سیاست های تبعیض آمیز بلومبرگ که باعث شکاف طبقاتی و نابرابری بیشتر شده است را مورد حمله قرار داده و سخت بباد انتقاد گرفته اند، بسیاری از مدیران وال استریت نیز میگویند که شهر نیویورک نسبت به گذشته امن تر، تمیزتر، پیشرفته تر و بیش از همیشه قابل زندگی است.

رابرت ویلیام، رئیس هیأت مدیره و مدیر عامل پیشین «امریکن اینترناشنال گروپ»، گفت که مرکز مالی و تجاری نیویورک نگران تغییر است، چون بسیاری از شرکتهای عمده مالی در شهر نیویورک متمرکز هستند. از این رو، هر گونه مقررات نحوه اداره مخالف و یا ناجور میتواند برای شرکتهای بزرگ فاجعه بار باشد.

نتایج مصاحبه با بیش از ده نفر از مدیران وال استریت و سایر مشاغل نشان میدهد که با روی کار آمدن شهردار جدید آنها نگران تغییرات اساسی و به نوعی تهدید آمیز در شهر هستند. به دیگر سخن، آنها میگویند که آقای دِبلاسیو نیویورک را به شهری تبدیل خواهد کرد که برای وال استریت غیردوستانه و نا مساعد خواهد بود.

بلومبرگ در دفاع از شکاف طبقاتی فزاینده در شهر نیویورک در اوئل ماه جاری گفته است که نابرابری درآمد در نیویورک را میتوان با شمار میلیاردرهای شهر توضیح داد، و ورود بیشتر میلیاردرهای به شهر را با ارزش عنوان کرد.

او در یک برنامه رایویی گفت: میلیاردرها «کسانی هستند، که مالیات زیادی میپردازند و در فروشگاه ها و رستورانها پول زیادی خرج میکنند که بخش عمده ای از اقتصاد کشور است.»

در حالیکه مدیران عامل و صاحبان صنایع از پایان ریاست بلومبرگ بر شهر نیویورک ابراز تأسف کرده اند، ولی بسیاری از جمعیت ۸ میلیون نفری شهر سخت در انتظار تغییر هستند. نتایج بدست آمده از یک نظر سنجی که در اواخر ماه ژوئیه انجام شد نشان میدهد که از هر ۵ نفر ۴ نفر معقتدند که مخارج زندگی در شهر نیویورک برای یک خانواده متوسط قابل تحمل نیست.