کشف ماده ژنیتیکی ویروس کرونا در هوای بیمارستان‌های شهر ووهان چین؛ نگرانی از انتشار از طریق هوا

آرشیو - یک پرسنل در حال ضدعفونی کردن لوازم پزشکی در بیمارستان ووهان، چین

بعد از این که پژوهشگران در شهر ووهان چین ماده ژنیتیکی ویروس کرونا را در ذرات ریز معلق در هوا در دو بیمارستان کشف کردند، نگرانی‌ها مبنی بر این که آیا ویروس «سارس کووی-۲» (ویروس جدید کرونا) می‌تواند از طریق هوا منتشر شود، بیشتر شده است.

در این پژوهش که نتایج آن در ژورنال علمی «نیچر» (طبیعت) منتشر شده است، اسید ریبونوکلئیک یا آر‌ان‌ای (RNA) این ویروس، در ماه‌های فوریه و مارس، در قطرات یا ذرات کوچک هوازی در دو بخش از بیمارستان پیدا شد.

به گزارش فاکس نیوز، محققان کشف کردند که مولکول آر‌ان‌ای موجود در هوای اتاق‌های ایزوله‌شده و اتاق‌هایی که تهویه مطبوع دارند، بسیار پائین است؛ در حالی که میزان آن در اماکنی مثل توالت‌های بیماران بالا است.

همچنین ببینید: آیا استفاده از آسانسور شما را در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا قرار می‌دهد

پژوهشگران هرچند بیماری‌زا بودن ویروس یافت شده در هوای این دو بیمارستان را ثابت نکرده‌اند، ولی می‌گویند که ویروس جدید کرونا (سارس - کووی - ۲) از طریق ذرات هواپخش (ذرات ریز در هوا که با چشم دیده نمی شوند)، قابل انتقال است.

پژوهشگران در این مقاله نوشته‌اند: «نتایج [مطالعه] ما نشان می دهد که تهویه هوای اتاق، فضای باز، ضد عفونی کردن لباس‌های محافظ، ضدعفونی کردن دستشویی و توالت، و استفاده صحیح از آن می تواند از غلظت آر‌ان‌ای ویروس جدید کرونا در ذرات هواپخش بکاهد.»

همچنین ببینید: برخی متخصصان پزشکی می‌گویند پوشیدن دستکش لزوما از شما در برابر ابتلا به ویروس کرونا محافظت نمی‌کند

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

توصیه نهاد آمریکایی برای مقابله با شیوع کرونا؛ هنگام استفاده از ماسک پارچه‌ای چه نکاتی را رعایت کنیم؟