سازمان بهداشت جهانی در گزارشی جدید پیشبینی کرده است که موارد جدید سرطان در سال ۲۰۵۰ میلادی با ۷۷ درصد افزایش به بیش از ۳۶ میلیون مورد خواهد رسید.
موارد تخمینی ابتلا به سرطان در سال ۲۰۲۲، ۲۰ میلیون مورد و ۹.۷ میلیون مرگ در سال بود و در سال ۲۰۲۰، موارد ابتلا به سرطان در جهان ۱۸ میلیون مورد برآورد شده است.
این گزارش که در آستانه روز جهانی سرطان در چهارم فوریه منتشر شده است، پیشبینی میکند که کشورهای بسیار توسعه یافته بیشترین افزایش مطلق موارد سرطان را در ۲۵ سال آینده تجربه خواهند کرد. با این حال، کشورهایی که سطح توسعه کمتری دارند، شاهد افزایش نامتناسبی در نرخ سرطان خواهند بود که به صورت بالقوه بار بیشتری را بر سیستم های بهداشتی آنها وارد می کند.
آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان سازمان بهداشت جهانی یک افزایش ۱۴۲ درصدی در نرخ سرطان را برای کشورهای با سطح توسعه پایینتر از اکنون تا سال ۲۰۵۰ پیشبینی کرده است که این افزایش برای کشورهای با توسعه متوسط، ۹۹درصد است.
فردی بری، رئیس مرکز نظارت بر سرطان این سازمان میگوید انتظار میرود جمعیت جهان از هشت میلیارد نفر در سال ۲۰۲۲ به تقریبا ۱۰ میلیارد تا سال ۲۰۵۰ برسد و این موضوع تأثیر زیادی بر تعداد موارد جدید سرطان خواهد داشت.
کشورهایی که سطح توسعه پایینتری دارند دارای منابع محدودتری برای مدیریت سرطان هستند.
گزارش سازمان بهداشت جهانی از دخانیات، الکل و چاقی به عنوان عوامل مهم در افزایش بروز سرطان در جهان نام میبرد و آلودگی هوا یک عامل خطر بزرگ زیست محیطی محسوب میشود.
تخمین های جدید نشان می دهد که سرطان ریه با ۲.۵ میلیون مورد جدید در سال ۲۰۲۲ شایع ترین سرطان در سراسر جهان است.
سرطان پستان زنان در رتبه دوم قرار دارد و پس از آن سرطانهای روده بزرگ، پروستات و معده قرار دارند.
در این گزارش آمده است که سرطان پستان بیشترین تشخیص و علت مرگ زنان است. برای مردان، سرطان ریه بیشترین تشخیص و علت مرگ و میر ناشی از سرطان است.
بری میگوید «از هر پنج مرد یک نفر و از هر پنج زن یک نفر در طول زندگی خود به سرطان مبتلا میشوند و از هر ۹ مرد یک نفر و از هر ۱۲ زن یک نفر در اثر ابتلا به این بیماری جانشان را از دست میدهند.
برآوردهای سازمان بهداشت جهانی در این گزارش، نابرابریهای قابل توجهی برجسته میکند به صورتی که مردم کشورهای فقیرتر و کمتر توسعه یافته بیشتر در معرض خطر هستند.
ایزابل سورجوماتارام، معاون مرکز نظارت بر سرطان آژانس بین المللی تحقیقات سرطان میگوید این موضوع بهویژه در مورد سرطان پستان صادق است و زنان در کشورهای کمتر توسعه یافته، پنجاه درصد کمتر از زنان کشورهای توسعهیافته در معرض خطر ابتلا به سرطان پستان قرار دارند و به دلیل تشخیص دیرهنگام و دسترسی ناکافی به درمان با کیفیت، در معرض خطر بسیار بالاتری برای مرگ در اثر ابتلا به این بیماری هستند.»
نظرسنجی سازمان بهداشت جهانی از ۱۱۵ کشور نشان میدهد که اکثر کشورها بهاندازه کافی خدمات سرطان و مراقبتهای مربوط به این بیماری را در پوشش همگانی بیمه سلامت تأمین نمیکنند و افراد مبتلا به سرطان که مجبور میشوند هزینهها را از جیب خود بپردازند، کمتر به دنبال کمک، دریافت خدمات درمانی و تکمیل مراقبتها میروند.