نرگس محمدی اعلام کرد که «در روز جهانی حقوق بشر در اعتراض به نقض فاحش و گسترده حقوق بشر در ایران» و در همراهی با اعتصاب غذای مهوش ثابت و فریبا کمالآبادی زنان زندانی بهائی در اوین و اعتراض شان به نقض حقوق شهروندی بهائیان اعتصاب غذا خواهد کرد.
در حساب اینستاگرامی برنده جایزه صالح نوبل و فعال زندانی حقوق بشر در ایران، به نقل از او نوشته شده است که «کمتر روزی است که خبر اعدام هموطنانمان را در شهرهای مختلف نشنویم. کمتر روزی است که صدای فریاد مادران و پدران دادخواه، زندانیان، بازداشتشدگان، شکنجه شدگان، محبوسان در سلولهای انفرادی بندهای امنیت، مورد تعرض قرار گرفتگان و زنان تحت سرکوب را نشنویم.»
وی افزوده است: «صد البته که کمتر روزی است که فریاد آزادیخواهی و عدالتطلبی، مقاومت و مبارزات جانانه مدنی مردم در پهنای سرزمینمان به گوش نرسد.»
خانم محمدی با اشاره به این که «جدل سختی» بین حکومت استبداد دینی و مردمِ خواهانِ آزادی، برابری و دموکراسی در جریان است، اضافه کرد که «در چنین شرایطی سرکوب و اعمال شیوههای قهرآمیز حکومت علیه جامعه بهائی شدت گرفتهاست.»
برنده جایزه صلح نوبل سال ۲۰۲۳ اشاره کرد که مهوش ثابت و فریبا کمالآبادی، «دو تن از زنان مظلوم بهائی با پشتسر گذاشتن ۱۰ سال حبس و پیش رو داشتن ۱۰ سال حبس دیگر، در اعتراض به تضییع حقوق شهروندی بهائیان ایران دست به اعتصاب غذای ۳ روزه زدهاند.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
خانم ها ثابت و کمالآبادی، از مدیران سابق جامعه بهائیان در ایران، از روز جمعه ۱۸ آذر، اعتصاب غذای سهروزه ای را در زندان اوین آغاز کردند.
این دو زن بهائی روز شنبه ۱۸ آذرماه در نامهای که در صفحه اینستاگرام نرگس محمدی منتشر شد، گفتند که این اقدام در «اعتراض به رویکرد ویرانگر حکومت» و در راستای «احقاق حقوق شهروندی بهائیان» انجام میشود.
نرگس محمدی در بخش دیگری از پیام خود با اشاره به این که «در بهمن سال ۱۳۸۷، دادستان کل کشور طی نامهای اعلان می کند که گروههای کوچک اداره کننده جامعه بهائی تعطیل و متقابلا حقوق شهروندی بهائیان توسط حکومت رعایت شود» افزود: «این نامه در سلولهای انفرادی بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات به مدیران جامعه بهائی ابلاغ میشود و آنها تصمیم به تعطیلی گروه های اداره کننده جامعه بهائی در ایران میگیرند.»
او در مورد این برخورد جمهوری اسلامی نوشت: «نه فقط حقوق شهروندی این جامعه در اقلیت، توسط حکومت رعایت نمیشود، بلکه ظلم و جفای بیشتری با شدت و بی رحمی وصف ناپذیری اعمال می گردد.»
برنده حایزه صلح نوبل این عمل را «مصداق دروغ ، نیرنگ و حیله و همچنین سرکوب اقلیت ها و نهادهایشان در جامعه ایران» ارزیابی کرد.
جمهوری اسلامی آیین بهائی را به رسمیت نمیشناسد و بهائیان بارها به جاسوسی و اقدام علیه نظام جمهوری اسلامی متهم شده اند. در این ارتباط از ابتدای استفرار جمهوری اسلامی تاکنون احکام بسیاری در مورد اعدام و زندان علیه آنان صادر شده است. در کنار این برخوردها، گزارش های زیادی نیز در مورد محرومیت از تحصیل و منع کسب و کار بهائیان منتشر شده است.
خانم محمدی در پایان پیام خود نوشت: «برای اعتراض به نقض فاحش حقوق بشر در ایران و نقض حقوق شهروندی بهائیان و همراهی با اعتصاب غذای ۳ روزه هم بندیهای تحت ظلم بهائی»، اعتصاب غذا میکند تا با اعتصاب غذا در روز دریافت جایزه نوبل صلح و هفتادوپنجمین سالروز تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر، «صدای اعتراض مردم تحت ظلم و سرکوب ایران توسط رژیم جمهوری اسلامی» باشد.
قرار است حایزه صلح نوبل روز یکشنبه ۱۹ آذر، بدون حضور او، به خانواده خانم محمدی اعطا شود.
بر اساس گزارش ها، علی و کیانا رحمانی به نمایندگی از طرف نرگس محمدی در این مراسم شرکت خواهند کرد، دیپلم افتخار و مدال طلای نوبل محمدی را در تالار شهر اسلو دریافت و از طرف مادرشان سخنرانی میکنند.