روزنامه هممیهن همزمان با انتشار شایعه «تعطیلی گشتارشاد» از افزایش تعداد «ون»های گشتارشاد در قم خبر داد.
این روزنامه نوشته است: «درست در اولین روزی که دادستانی کل کشور اعلام کرد که گشت ارشاد تعطیل شد، هر دو در ساختمان پلیس امنیت اخلاقی بسته است و هیچ مراجعهکنندهای ندارد.»
به نوشته این روزنامه اما ماجرا اما در روزهای گذشته و در شهرهایی غیر از تهران متفاوت بوده است؛ بهویژه در شهرهای مذهبی. تعدادی از زنان ساکن قم در یکماه گذشته به هممیهن گفتهاند، فعالیتهای ماشینهای گشت ارشاد در خیابانهای این شهر بیشتر هم شده است.
هممیهن نوشته است: «مینا، زن ۲۵سالهای که از زمان تولد در قم زندگی میکند، یکی از زنانی است که یکماه پیش و وقتی در پارک علوی قم پیادهروی میکرد، توسط ماموران پلیس امنیت به ماشین گشت ارشاد و در ادامه به ساختمان پلیس این شهر برای دادن تعهد برده شد. او آنجا زنان زیادی را دید که از نقاط مختلف شهر به ساختمان پلیس آورده شده بودند و همه تایید میکردند، تعداد ماشینهای گشت امنیت اخلاقی در قم بیش از زمان شروع اعتراضات در ایران شده است.»
برخی از خبرگزاریهای ایران به نقل از صداوسیما تعطیل کردن گشت ارشاد و عقبنشینی از حجاب اجباری را تکذیب کرده و میگویند این خبر ناشی از برداشت نادرست از سخنان دادستان کل جمهوری اسلامی ایران بوده است.
محمد جعفر منتظری روز شنبه در یک نشست مرتبط با اعتراضات گسترده و ضد حکومتی مردم، گفته بود گشت ارشاد ربطی به قوه قضاییه ندارد و از همان جایی که در گذشته تاسیس شد، از همانجا نیز تعطیل شد.
با این حال او اضافه کرده بود قوه قضائیه نظارت خود بر کنشهای رفتاری در سطح جامعه را ادامه میدهد.
برخی از کاربران شبکههای اجتماعی نیز دلیل تعطیلی گشت ارشاد را تزریق آرامش به جامعه، فریب جامعه بینالمللی و نهادهای حقوق بشری، عقبنشینی تاکتیکی در برابر معترضان، و یا کمآوردن نیرو برای سرکوب معترضان عنوان کردند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند