زیبا میر حسینی که در مرکز انستیتوی خاور میانه و مرکز قوانین اسلامی در لندن سر گرم کار است، در مسائلی چون روابط خانوادگی، قوانین جنسیت، قوانین اسلامی و توسعه تخصص دارد.
دکتر میر حسینی بورس های مختلفی را از جمله بورس های پژوهشی و استاد ناظر دریافت داشته است. وی که یک مشاور، پژوهش گر و نویسنده مستقل است در انستیتوی خاور میانه لندن و مرکز خاور میانه و قوانین اسلامی در دانشگاه لندن مستقر است.
زیبا میر حسینی تحصیلات خود را تا درجه لیسانس در رشته جامعه شناسی در دانشگاه تهران گذراند و پس از آن مانند بسیاری از دیگر جوانان ایرانی به لندن رفت تا زبان انگلیسی را بیآموزد و آموزش خود را تکمیل کند. وی چندی بعد به اخذ درجه دکترا در علوم مردم شناسی از دانشگاه کمبریج فائق آمد.
وی پس از آن که ۶ سال را برای اخذ درجه دکترا پشت سر گذاشته بود، انقلاب ایران اتفاق افتاد. در نتیجه پس از وقوع انقلاب ۲۲ بهمن ۱۳۵۷- انقلابی که زیبا نیز مانند بسیاری از زنان ایرانی در آن روزها از آن حمایت می کرد - به تهران بازگشت.
وی با بازگشت به ایران در سال ۱۹۸۰ میلادی به یک حرفه خوب آکادمیک می اندیشید اما برای آن که بتواند در دانشگاه تهران تدریس کند هنوز خیلی جوان بود. در نتیجه چند سال بعد - در سال ۱۹۸۴ - مجدداً راهی انگلستان شد، سرزمینی که هنوز در آن باقی مانده است.
در سال ۱۹۹۸ وی تمام تجربیات آکادمیک خود را در یک فیلم مستند گنجاند، در فیلم طلاق به سبک ایرانی.
... و فیلمی دیگر، «فرار» ساخته شده در سال ۲۰۰۱ میلادی
فیلم طلاق به سبک ایرانی، مستندی است که زیبا میر حسینی در آن به همراهی « کیم لانگینوتو» به دریافت ۲ جایزه نائل آمده است.
کمی بعد، این فیلم نگارش یک کتاب را در پی داشت، ازدواج در بوته آزمون. این کتاب که در سال ۲۰۰۰ انتشار یافت پژوهشی است در باره قوانین خانواده در اسلام
دکتر زیبا میرحسینی همچنین در سال های ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ میلادی استاد ناظر در دانشکده حقوق دانشگاه نیویورک در حقوق بین الملل بود.
زیبا میر حسینی عاشق زادگاهش است، خانه اش پر از فرش ها و مینیاتورهای ایرانی است، عطر گل شمعدانی را که در تابستان ها در هوای خانه پراکنده بوده تحسین می کند و بوی خوش غذای ایرانی را که در آشپزی می توان بمشام کشید؛ دوست می دارد.
و در آن چه به ایران مرتبط است، زیبا میرحسینی در گفتگوئی با «مجله مبادلات فرهنگی»* می گوید نتایج انتخابات ( انتخابات ۲۲ خرداد ۱۳۸۸) نشان دهنده فاصله عمیق بین (طبقه) فقیر و ثروتمند در ایران بود.
*Zeitschrift fur Kulturaustausch(Magazine for Cultural Exchange).
برای تهیه این زندگی نامه از منابع گوناگون از جمله منابعی که در زیر آورده می شود، استفاده شده است:
NYU Law-International: Faculty
Profiles/ Salzburg Global seminar