یک نماینده مجلس: وضعیت دارو امسال بدتر خواهد شد

آرشیو.

⁧‫یک عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی می‌گوید رقمی که در بودجه سالانه کشور برای تامین دارو و تجهیزات در نظر گرفته شده بسیار کم است و به گفته او وضعیت «حوزه دارو» در سال جاری بدتر از سال گذشته خواهد شد.

مسعود پزشکیان در گفتگو با «شفقنا» گفت ارز دارو را که حذف کردند، تولیدکننده‌ها نتوانستند با ریالی که دارند ماده اولیه فراهم کنند‌.

او افزود دارو گران خواهد شد و تولیدکننده‌ها ریال نخواهند داشت که ماده اولیه تهیه کنند بنابراین ممکن است دارو به اندازه نیاز تولید نشود.

این عضو کمیسیون بهداشت، «عدم تدبیر مسئولان، قانون‌گذاری غیر مناسب، رفتار نامناسب و مدیریت غلط» را از دلایل ایجاد بحران در حوزه دارو عنوان کرد.

همزمان با رسیدن موج هشتم کرونا در ایران و افزایش موارد ابتلا، شماری از کاربران در فضای مجازی به موضوع کمبود دارو اشاره کرده‌اند.

پیشتر، دکتر سام پورنژاد، داروساز ساکن آتلانتا در آمریکا به صدای آمریکا گفته بود که از دیگر دلایل بحران کمبود دارو در ایران «احتکار دارو» توسط برخی از شرکت‌های دارویی است.

دکتر پورنژاد گفت داروسازهای داخلی به کمیسیون تغییر قیمت سازمان غذا و دارو پیشنهاد بالا بردن قیمت داروها را می‌دهند و تا زمانی که این موضوع تأیید نشود دارو باید با قیمت اولیه پخش شود اما برخی از شرکت‌ها به رغم اینکه می‌توانند دارو را پخش کنند منتظر تغییر قیمت می‌مانند.

او همچنین توضیح داد که در کشورهایی مانند آمریکا در مواقعی که کمبود دارو پیش می‌آید، کادر درمان نشست برپا می‌کند و در مورد جایگزین‌های مناسب و نسخه نوشتن درست بحث و تصمیم‌گیری می‌کنند اما در ایران وزارت بهداشت اقدامی در این رابطه انجام نداده است.

رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی نیز در روز۲۰ اسفندماه، در مورد بروز مشکلات در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی در سال آینده هشدار داده بود.

حسینعلی شهریاری گفته بود که «ارز مورد نیاز تأمین دارو امسال به صورت کامل تخصیص نیافت.»

رئیس انجمن داروسازان تهران نیز کمبود دارو را ناشی از مشکل نقدینگی واردکنندگان دارو و مواد اولیه دارویی دانسته است.

حمید خويی گفته بودجه‌ای که برای دارو در نظر گرفته شده است «به زور می‌تواند نیمی از بازار دارو را تأمین کند.»

طرح «دارویار» نیز که با هدف «برطرف شدن کمبودهای دارویی و کاهش پرداخت از جیب مردم» تصویب و اجرایی شد نتوانسته است معضل دارو در ایران را حل کند.

محمدباقر ضیاء، رئیس انجمن داروسازان ایران در این رابطه گفته است که این طرح به مشکلات صنعت بیمه افزوده است. او می‌گوید از ابتدا این طرح درست و دقیق پایه ریزی نشد و امکانات اجرایی و مسأله مالی آن نیز به درستی بررسی نشده بود و تنها روی کاغذخوب به نظر می‌رسد.