لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۱۶

جنجال بر سر شربت‌های «سمی» هند؛ ایران از واردکنندگان داروهای هندی است


گزارش‌ها از هند حاکی از ان است که این کشور احتمالا در مورد شربت سرفه‌های شرکت «ماریون بیوتک»، که با مواردی از مرگ و میر در ازبکستان مرتبط بوده هشدار صادر می‌کند. آزمایش‌ها نشان داده است که بسیاری از نمونه‌های دارویی این شرکت حاوی سموم بوده‌اند.

پلیس هند پس از انجام آزمایش‌های دولتی که مشخص کرد ۲۲ نمونه از ۳۶ نمونه شربت آلوده بودند، سه کارمند شرکت ماریون را بازداشت کرد و در تعقیب دو مدیر رده بالای این شرکت است.

دولت هند ادعای اینکه شربت سرفه ساخته شده توسط شرکت هندی دیگری به نام «میدن» سال گذشته منجر به مرگ کودکان در گامبیا شد را رد کرده است ولی گفته این مورد را پیگیری خواهد کرد.

وایبهاو بابار، بازرسی که به پرونده‌ شرکت ماریون رسیدگی می‌کند به رویترز گفته است که نمونه‌ها با اتیلن گلیکول و دی اتیلن گلیکول - سمومی که سازمان بهداشت جهانی می‌گوید در محصولات فروخته شده توسط این دو شرکت در دو کشور ازبکستان و گامبیا پیدا شده است، آلوده شده بودند.

بنا به گزارش‌ها، ۷۰ کودک در گامبیا و ۱۹ کودک در ازبکستان جان باختند.

سازمان جهانی بهداشت در ماه ژانویه اعلام کرد که بیش از ۳۰۰ کودک، که بیشتر آنها زیر ۵ سال سن داشتند، در گامبیا، اندونزی و ازبکستان بر اثر آسیب حاد کلیوی مرتبط با داروهای آلوده جان خود را از دست دادند.

هشدار جدید از کشورهایی که این دارو را وارد کرده‌اند می‌خواهد که محصولات مرتبط را از قفسه‌های خود بردارند.

مصرف‌کنندگان ایرانی در معرض خطر هستند؟

مشخص نیست آیا این شربت سرفه در بازار ایران نیز به فروش می‌رود یا نه ولی کمبود داروهای رایج که از اواسط تابستان گذشته در ایران خودنمایی کرد باعث شد اقلامی همچون آنتی‌بیوتیک، استامینوفن و همچنین داروهای کودکان نایاب شوند و وزارت بهداشت به واردات از هند مشغول شود.

این وزارتخانه ۵۰ تُن داروهای آنتی بیوتیک را از هند وارد کرد.

پس از اعلام مشکلاتی که در شماری از آنتی‌بیوتیک‌های هندی مشاهده شد سازمان غذا و داروی ایران اعلام کرد: «پس از واردات فوریتی این داروها و طی آزمایشات صورت گرفته مشخص شده که داروهای مورد نظر فاقد ماده موثر قابل قبول است و باید از بازار جمع‌آوری شوند.»

نایب‌رئیس انجمن داروسازان در این رابطه گفت داروهای وارد شده به ایران مشکل نداشتند ولی «بهتر بود قبل از انجام تمام آزمایش‌ها به بازار وارد نمی‌شد.»

XS
SM
MD
LG