کمبود ۹۹ قلم دارو در ایران؛ مقام دولتی: ارز برخی از داروها تامین نشده است

آرشیو

یک مقام سازمان غذا و دارو روز جمعه ۲۲ دی، با اعلام این که میزان کمبودهای دارویی در ایران در آذرماه سال جاری ۹۹ قلم بوده است، گفت که علت کمبود ۳۱ قلم ناشی از تامین نشدن ارز برای واردات است.

محممد پیکانپور، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل این سازمان ، تاکید کرد که رفع این کمبودها تنها در حوزه اختیارات سازمان غذا و دارو نیست.

به گفته او، داروهای دچار کمبود، «مهم‌ و حیاتی‌» هستند.

این مقام دولتی در شرایطی از کمبود ارز برای تامین دارو خبر داده است که محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی، بارها مدعی تامین به موقع ارز برای این حوزه شده بود.

پایگاه اطلاع رسانی دولت نیز روز ۲۹ خرداد سال جاری ادعا کرده بود که بانک مرکزی برای تسهیل امور، دستورهای لازم از جمله در اختیار گذاشتن ۱۰۰ میلیون یورو تنخواه ارزی را صادر کرده است.

اما آقای پیکانپور اشاره کرد که پس از مدت‌ها فشار و پیگیری، بانک مرکزی هفته گذشته تنها ۲۰ میلیون دلار ارز تخصیص داده است.

این ۲۰ میلیون یورو در شرایطی اختصاص داده شده است که بر اساس بودجه سال ۱۴۰۲، دولت باید ۳.۵ میلیارد دلار ارز برای واردات دارو و شیرخشک تخصیص دهد.

برهمین اساس، کمبودها در حوزه شیرخشک و اعتراف این مقام دولتی مبنی بر کمبود ۹۹ قلم دارو نشان می‌دهد که تامین ارز در این حوزه به میزان مورد نیاز انجام نگرفته است.

بحران دارو در ایران به جایی رسیده است که مدیرعامل انجمن حمایت از مبتلایان به «دیستروفی» روز ۲۵ آذر سال جاری از مهاجرت اجباری و پناهندگی «خیلی از خانواده‌ها» به کشورهایی که خدمات رایگان به مبتلایان آن ارائه می‌کنند، خبر داد.

کمبود و بحران دارو از ماه‌های ابتدایی سال قابل پیش‌بینی بود چرا که رئیس هیأت مدیره صنایع داروهای انسانی روز ۱۵ اردیبهشت از «کاهش موجودی مواد اولیه دارویی» و «افزایش تصاعدی» کمبودهای دارویی در ماه‌های آینده خبر داده بود.

سال گذشته نیز بیماران در ایران با بحران تامین دارو مواجه بودند، به طوری که داروهای معمولی از جمله سرماخوردگی و آنتی‌بیوتیک‌ها نیز نایاب شده بودند.