ایالات متحده پیشنویس قطعنامه پیشنهادی کشورهای عربی در شورای امنیت سازمان ملل متحد برای برقراری آتشبس بین اسرائیل و حماس در نوار غزه را به نفع حماس میداند.
متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، در کنفرانس خبری روز سهشنبه اول اسفند گفت: «حماس به آتشبس کامل و موقت پایبند نخواهد بود. آنها به گروگانگیری و حملات به اسرائیل ادامه خواهند داد.»
صبح روز دوشنبه، اول اسفند، ایالات متحده پیشنویس قطعنامه الجزایر را که با همکاری تعدادی از کشورهای عربی تهیه شده بود، وتو کرد و ۱۳ رای مثبت و رای ممتنع بریتانیا این پیشنویس را با شکست مواجه کرد.
به گفته میلر، ایدئولوژی حماس که خواهان نابودی اسرائیل است، یکی دیگر از دلایل بدبینی آمریکا به آتش بس بدون قید و شرط است.
او گفت که برای آزادی گروگان های اسرائیلی، آتشبس باید شامل شروطی باشد.
پیشنویس الجزایر خواستار «آتشبس فوری» است، اما ایالات متحده که خود پیشنویسی تهیه کرده، از عبارت «آتش بس موقت» استفاده کرده است.
لیندا توماس گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل، پیش از رایگیری گفت که پیشنویس الجزایر «تاثیر منفی بر مذاکرات جاری خواهد گذاشت.»
اشاره او به مذاکرات بین ایالات متحده، اسرائیل، مصر و قطر برای آزادی گروگانها است که در چارچوب آن تسهیل کمک های بشردوستانه بیشتر نیز در نظر گرفته شده است.
تا کنون این مذاکرات نتیجهای نداشته است.
نگرانی ها در مورد احتمال عملیات زمینی اسرائیل در شهر رفح، این تلاشها را دوچندان کرده است.
ایالات متحده از اسرائیل خواسته است تا برنامه عملی برای جابجایی غیرنظامیان فلسطینی و دور کردن آنها از میدان جنگ ارائه دهد.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا به نقل از گزارشهای خبری گفت که قرار است این برنامه در این هفته به دولت اسرائیل ارائه شود.
برت مک گرک، مشاور امور خاورمیانه رئیس جمهوری آمریکا، قرار است روز چهارشنبه در مصر و روز پنجشنبه در اسرائیل با مقامات این دو کشور رایزنی کند.
اسرائیل پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر شبهنظامیان حماس که در نتیجه آن ۱۲۰۰ نفر کشته شدند، حمله نظامی به غزه را با هدف «نابود کردن» این گروه اسلامگرای تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران آغاز کرد.
گروه حماس بدون اشاره به تلفات نیروهای خود در حملات اسرائیل میگوید بیش از ۲۹ هزار فلسطینی ساکن غزه در این حملات کشته شدهاند.
مقامات اسرائیلی نسبت به صحت آماری که وزارت بهداشت حماس میدهد تردید دارند و همچنین میگویند بسیاری از شبهنظامیان حماس و جهاد اسلامی را کشتهاند.
ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل و شمار دیگری از کشورها گروه حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.