بازاریان بندر گناوه در نهمین روز متوالی اعتصاب خود در اعتراض به توقف روند فعالیت گمرک و ترخیص نشدن بار، مقابل فرمانداری این شهر تجمع کردند.
بنا بر گزارشهای منتشر شده در رسانههای اجتماعی در روز دوشنبه ۱۳ آذر، بازاریان بندر گناوه در استان بوشهر در جنوب ایران، با پهن کردن سفره خالی بر روی زمین، نسبت به وضعیت معیشتی اعتراض کردند.
اعتراض کارکنان این صنف به مصوبه «ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی» است که برای واردات کالاهایی که اصطلاحا «تهلنجی» نامیده میشوند، محدودیت ایجاد میکند و بر معیشت هزاران تن تأثیر میگذارد.
این نهمین روز پیاپی است که بازاریان گناوه همزمان با فصل خوش آب و هوای منطقه برای حضور مسافران، با بستن مغازههای خود اعتصاب کردهاند.
از تحصن دوشنبه مقابل فرمانداری، تصویری منتشر شده است که نشان میدهد یکی از معترضان شعار «تهلنجی حق مسلم ماست» را در دست گرفته است.
بر اساس قانون جدید که به صورت لایحهای تحت عنوان «مبارزه با واردات کالای قاچاق» و «ساماندهی واردات» از دولت به مجلس شورای اسلامی فرستاده و سپس تصویب شد، بار همراه صاحبان لنج و خدمه یا همان «تهلنجی» محدود شده است.
علی موسوی گمارانی، رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل تعاونی لنجداران بندر گناوه، در مهر ماه سال جاری به خبرگزاری مهر گفته «مجوز سفر اول لنجداران صادر شده» و بر اساس «اضافه شدن دو مصوبه جدید» در مرحله «بازنگری»، شمار «اقلام مجاز برای واردات از ۹۷ قلم به ۵۹ قلم کالا تقلیل یافته است.»
همچنین به گفته او بر اساس این قانون، در سفرهای جدید «هر شناور معادل ۶۰ تن تهلنجی میتواند حمل کند و بیشتر از آن را مجاز نیست.»
گسترش اعتراضات معیشتی در ایران در حالی است که برخی کارشناسان با استناد به گزارشها و اخبار میگویند وضعیت اقتصاد ایران روزبهروز بحرانیتر میشود.
سیامک جوادی، مدرس و پژوهشگر اقتصاد مالی در دانشگاه تگزاس، پیش از این به صدای آمریکا گفت که جمهوری اسلامی اقتصاد ایران را در جهان منزوی کرده است.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
منابع: رسانههای اجتماعی، خبرگزاری مهر، و گزارشهای پیشین صدای آمریکا