بی‌خبری از محل بازداشت مجید توکلی؛ حسین رونقی در معرض «صدمات قلبی و مغزی» است

تصویر حسین رونقی و مجید توکلی در دست یکی از معترضان - آرشیو

همسر مجید توکلی می‌گوید روشن نیست این فعال سیاسی زندانی را به کجا برده‌اند و خواهر و برادر حسین رونقی نیز تأکید می‌کنند که این فعال حقوق بشر هم‌چنان بدون درمان نگه داشته و در معرض صدمات قلبی و مغزی است.

مریم، همسر مجید توکلی روز پنج‌شنبه ۱۹ آبان در توییتی اعلام کرد، در چهل و نهمین روز بازداشت این فعال سیاسی زندانی، برای رساندن وسایل شخصی به او، به زندان اوین مراجعه کرده، اما مقامات گفته‌اند که او به زندان تهران بزرگ منتقل شده است.

او با تأکید بر این که «خشم و درد شدیدی دارد»، افزود که وقتی به زندان تهران بزرگ مراجعه کرده مسئولان زندان «به راحتی» گفته‌اند «این جا نیست.»

جمهوری اسلامی قصد جان حسین را کرده است. حسین را با وجود وضعیت وخیمش همچنان در زندان بدون درمان نگه داشته است.

به گفته حسن رونقی، کمیسیون پزشکی متشکل از «متخصصان کلیه، گوارش و اورولوژی» پنج‌شنبه ۱۹ آبان از طریق اسکایپ برگزار شده و با توجه به «اعتصاب غذای تر ۴۶ روزه» حسین رونقی، «احتمال ایست قلبی به دنبال اختلال الکترولیتی و نارسایی کامل کلیه در چند روز آینده حتمی است.»

همچنین سکینه رونقی ملکی، خواهر حسین رونقی نیز از تماس این زندانی سیاسی در عصر پنج‌شنبه خبر داد و در اینستاگرام نوشت که برادرش «بسیار بی‌حال» بوده است.

او درباره شرایط جسمی حسین رونقی نوشت: «گفت حالش خوب نیست و کلیه‌هایش بر اساس سونوگرافی و آزمایش‌های انجام شده، دچار هیدرونفروز شده و رفته رفته به طرف تحلیل پیش می‌رود.»

به گفته خواهر حسین رونقی، «مثانه و پروستات» او «دچار التهاب شده و به خاطر اعتصاب غذا، زخم معده‌اش بدتر شده و دیروز مجددا استفراغ خونی داشته است.»

سکینه رونقی همچنین گفت که «عضلات ساق پاهایش دچار تحلیل شده و بسیار ضعیف است و زانوی پای آسیب‌دیده‌اش وضعیت بسیار بدی دارد و همان پا از زانو کج شده و نمی‌تواند راه برود.»

او همچنین تأکید کرد که «پای راستش» نیز به دلیل «مشکل کلیه»، «از مچ به پایین ورم کرده است.»

به گفته خواهر این فعال حقوق بشر زندانی، وضعیت او «بسیار خطرناک» است و «در معرض صدمات قلبی و مغزی قرار دارد»، چرا که «غلظت خون» او افزایش یافته و «فشار خونش بین ۱۸ و هشت در نوسان است.

سکرین شات پست اینستاگرامی سکینه رونقی، خواهر حسین رونقی؛ پنج‌شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۱

بنا بر آخرین گزارش‌های نهادهای حقوق بشری، در جریان اعتراضات سراسری ایران تاکنون نزدیک به ۱۵ هزار نفر بازداشت شده‌اند و تنها هویت یک هزار و ۹۴۱ تن از آنان روشن است.

دور جدید اعتراضات از ۲۵ شهریور پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت نیروی انتظامی آغاز شده و در همه استان‌های کشور جریان داشته است.

مهسا امینی ۲۲ ساله که به همراه خانواده‌اش از سقز به تهران سفر کرده‌ بود، ۲۲ شهریور توسط گشت ارشاد بازداشت و به مرکز پلیس امنیت اخلاقی، مشهور به بازداشتگاه وزرا منتقل شد. او ساعاتی بعد با آمبولانس به بیمارستان کسری برده شد و در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شد و ۲۵ شهریور جان باخت.