دو تن از امضاءکنندگان «بیانیه ۱۴» در گفتوگو با صدای آمریکا از افزایش بازداشتها و فشارهای اعمال شده بر فعالان مدنی و سیاسی در روزهای اخیر خبر دادند.
زرتشت احمدی راغب، فعال مدنی، با اشاره به بازداشت اخیر دو تن دیگر از امضاکنندگان «بیانیه ۱۴» برای گذار از جمهوری اسلامی و استعفای آیتالله علی خامنهای میگوید که جمهوری اسلامی و دستگاه قضایی تلاش دارد با بازداشتهای اخیر جلوی خیزشها و اعتراضات را بگیرد.
آقای احمدی راغب در گفتگویی اختصاصی با صدای آمریکا گفت، معمولا نیروهای امنیتی و دستگاه قضایی از کنشگران انتظار دارند پس از آزادی از زندان فعالیتی نداشته باشند، با این حال اغلب کنشگران از جمله عباس واحدیان شاهرودی و جواد لعلمحمدی در فضای رسانه و شبکههای اجتماعی فعال بودند و به طور شفاف مواضع و برنامههای خود را اعلام میکردند.
این فعال مدنی اعمال فشار به خانوادهها برای به زانو درآوردن کنشگران را «یکی از روندهای ناجوانمردانه و غیرقانونی جمهوری اسلامی» دانست و گفت، آقای لعلمحمدی که برخی از اعضای خانواده او نیز روز چهارشنبه ۱۰ شهریور ماه به همراه وی بازداشت شده بودند، در اعتراض به فشارهایی که به او و خانوادهاش وارد میشود، از همان روز بازداشت دست به اعتصای غذای خشک زده است.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
آقای راغب با اشاره به افزایش موج فشار و سرکوب علیه امضاکنندگان بیانیه ۱۴، از احضار حوریه فرجزاده طارانی، یکی دیگر از امضاءکنندگان این بیانیه، خبر داد و گفت این فعال سیاسی برای روز یکشنبه ۱۴ شهریور ماه به اطلاعات سپاه تهران و روز سهشنبه ۱۶ شهریور ماه نیز به دادگاه اصفهان احضار شده است.
زرتشت احمدی راغب در ادامه با تاکید بر موج اخیر بازداشتها در ایران به صدای آمریکا گفت: «جمهوری اسلامی و دستگاه امنیتی و قضائی تلاش میکنند که جلوی خیزشها و اعتراضات را با این بازداشتها و سرکوبها بگیرند.»
شهلا جهانبین، همسر عباس واحدیان شاهرودی، نیز با اشاره به روند بازداشت این فعال مدنی به صدای آمریکا گفت، یکی از مامورانی که روز چهارشنبه ۱۰ شهریور ماه برای بازداشت به منزل آقای واحدیان شاهرودی مراجعه کرده بودند دلیل بازداشت را تحریک مردم «علیه امنیت ملی» در شبکه اجتماعی کلابهاوس عنوان کرده و گفته است این فعال مدنی به دستور وزارت اطلاعات مشهد بازداشت میشود.
خانم جهانبین با ابراز نگرانی از وضعیت جسمانی آقای شاهرودی گفت، این فعال مدنی یک روز پس از بازداشت در تماسی تلفنی اعلام کرده است که در ابتدا به تهران و سپس به اداره اطلاعات مشهد انتقال داده شده است و در حال حاضر در سلول انفرادی بهسر میبرد.
شهلا جهانبین که خود نیز یکی از امضاکنندگان نامه درخواست استعفای خامنهای است در انتها افزود: «سرکوبها در ایران بیشتر شده است.»
خرداد سال ۱۳۹۸، گروهی ۱۴ نفره از فعالان سیاسی و مدنی با انتشار بیانیهای خطاب به آیت الله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، خواستار استعفای او و تغییر قانون اساسی ایران - که به زعم آنها مجلسی فرمایشی، دولتی بی اختیار و قوه قضائیهای غیرمستقل ایجاد کرده است - شدند.
این درخواست، در مرداد ماه ۹۸ مورد حمایت ۱۴ تن از فعالان مدنی زن قرار گرفت. آنها خواستار گذار از جمهوری اسلامی و تدوین قانون اساسی جدید شدند.
امضاکنندگان این نامهها ضمن بازداشت، با احکام سنگین زندان روبهرو شدند.