واشنگتن و بغداد گفتگوها درباره حضور نیروهای نظامی آمریکا در عراق را روز چهارشنبه ۱۷ فروردین، به پایان رساندند.
به گزارش واشنگتن پست، دو کشور در بیانه ای مشترک گفتند که ماموریت نیروهای آمریکایی و ائتلاف حالا روی آموزش و مشاوره تمرکز یافته است و این موضوع اجازه می دهد که باقیمانده نیروهای رزمی در یک زمان بندی که بعدا تعیین خواهد شد، به خارج از عراق منتقل شوند.
قرار است در «گفتگوهای فنی» درباره زمان بندی اشاره شده، نتیجه گیری شود.
بیانیه مشترک دو کشور به دنبال سومین دور مذاکرات موسوم به «گفتگوی استراتژیک» میان واشنگتن و بغداد صادر شده است. گفتگوهای استراتژیک عراق و آمریکا سال گذشته و در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ آغاز شد و گفتگوی استراتژیک روز چهارشنبه اولین مورد در دوران ریاست جمهوری جو بایدن بود.
به نوشته واشنگتن پست، دولت مصطفی کاظمی، نخست وزیر عراق از سوی نیروهای شبه نظامی مورد حمایت ایران تحت فشار بوده است که نیروهای رزمی آمریکایی باقیمانده در عراق را از این کشور خارج کند. شبه نظامیان عراقی مورد حمایت ایران بارها به پایگاه های میزبان نیروهای آمریکایی حمله کرده اند. اما مقامات امنیتی عراقی می گویند که حضور محدود نیروهای آمریکایی همچنان برای حفظ فشار بر باقیمانده نیروهای داعش در عراق، ضروری است.
دولت های عراق از زمانی که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا، دستور کشتن قاسم سلیمانی و ابو مهدی مهندس در بغداد را صادر کرد، برای پایان دادن به حضور آمریکا در عراق تحت فشار بوده اند.
آمریکا از سال ۲۰۰۳ و در بیشتر ۱۸ سال گذشته، در عراق حضور نظامی داشته است. نیروهای آمریکایی در سال ۲۰۱۱ از عراق خارج شدند اما به عنوان نیروی برتر ائتلاف، سال ۲۰۱۴ برای شکست دادن داعش که یک سوم عراق را تصرف کرده بود، به این کشور بازگشتند.