به دنبال افزایش رزمایشهای چین در نزدیکی تایوان، وزیر خارجه تایوان اعلام کرد که چین در ماههای اخیر فعالیتهای نظامی تهدیدآمیزش در نزدیکی آن جزیره را افزایش داده است.
به گزارش رویترز، جوزف وو، وزیر خارجه تایوان به خبرنگاران گفت: «به نظر میرسد که چین در حال افزایش تدریجی آمادگی نظامی خود، به ویژه در حریم هوایی یا دریایی نزدیکی تایوان، است.»
او افزود: «آن چه چین در حال حاضر انجام میدهد ادامه افزایش آمادگی نظامی خود برای حل معضل تایوان است. ... تهدید نظامی از سوی چین رو به افزایش است.»
همچنین وزارت دفاع تایوان در ماه ژوئن هشت مورد ورود بدون اجازه از سوی هواپیماهای چینی در حریم هوایی خود را گزارش داده است که در پی آن جنگندههای تایوان هشدارهای رادیویی را برای بیرون راندن این هواپیماها از حریم هوایی تایوان منتشر کردهاند.
وزیر خارجه تایوان در ادامه با بیان این که «تقریبا هر روزچنین نفوذی در ماه ژوئن رخ داده است» افزود که چین چندین مورد حمله نظامی شبیهسازی شده علیه تایوان انجام داده است و «این رفتارها ما را نگران میکند.»
اقدامات سلطهجویانه، توسعهطلبانه، و ضدحقوقبشری چین در سالهای اخیر نگرانیهای گستردهای را در میان کشورهای جهان به وجود آورده است. یکی از تازهترین موارد، اقدام دولت کمونیست چین در مخدوش کردن خودمختاری هنگ کنگ بود که با واکنش شدید ایالات متحده روبهرو شد و پرزیدنت ترامپ با امضای یک فرمان اجرایی و یک مصوبه کنگره اعلام کرد که از آزادی هنگکنگ و مردم آن و از پاسخگو نگه داشتن مقامات دولت چین در مورد اقدامات ظالمانهشان، حمایت میکند. موضوع سرکوب حقوق بشر اقلیت اویغور در آن کشور نیز مایه نگرانی ویژه وزارت امور خارجه آمریکا بوده و بارها واکنش این وزارتخانه و دولت آمریکا را برانگیخته است.
همچنین اقدامات غیرقانونی چین در ارتباط با تعامل اقتصادی با سایر کشورهای جهان، از جمله نقض مالکیت معنوی و جاسوسی فناوری و اقتصادی، تاکنون بارها در عرصه جهانی مشکلساز شده است. ویلیام بار، دادستان کل آمریکا، به تازگی طی سخنانی جاهطلبیهای جهانی حزب کمونیست چین را «مهمترین مسئله» برای ایالات متحده و جهان در قرن بیست و یکم خواند و درباره آن هشدار داد. وی گفت که جمهوری خلق چین برای رسیدن به این اهداف خود «طیف گستردهای از تاکتیکهای چپاولگرانه و اغلب غیرقانونی» شامل دستکاری در ارزش پول رایج کشور، سرقت مالکیت معنوی، حملات سایبری، و جاسوسی را به کار میگیرد.
افزون بر این، رئیسجمهوری آمریکا بارها پکن را به عدم اطلاعرسانی و گمراه کردن بقیه جهان در مورد چگونگی و زمان شروع همهگیری ویروس کرونا، و در نتیجه مرگ صدها هزار نفر، متهم کرده است. سایر مقامات ایالات متحده، از جمله مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا، نیز از عدم تمایل چین در به اشتراک گذاشتن اطلاعات مهم و کلیدی انتقاد کردهاند.