مدیر رصدخانه مهاجرت ایران: میل به مهاجرت به ‌شکل نگران‌کننده‌ای در حال افزایش است

آرشیو

بر اساس جدیدترین پیمایش‌ها «رصدخانه مهاجرت ایران»، آمار مهاجرت کاری و تحصیلی شهروندان ایرانی در دوران کرونا نسبت به گذشته کمتر، اما گفته می‌شود مهاجرت از نوع پناهجویی افزایش یافته است. بهرام صلواتی، مدیر رصدخانه مهاجرت ایران می‌گوید مقصد بیشتر افرادی که از ایران اقدام به مهاجرت می‌کنند کشورهای اروپایی است و مهاجران از مسیر ترکیه به آن سمت می روند. او در گفتگو با روزنامه «همشهری»، کاهش فاصله میان شاخص‌های «میل به مهاجرت» و «تصمیم به مهاجرت» را نگران‌کننده خواند.

مدیر رصدخانه مهاجرت ایران گفت: «پیمایش‌های اخیر رصدخانه مهاجرت حاکی از آن است که میل به مهاجرت در کشور به ‌خصوص در ۲ سال اخیر به‌شکل نگران‌کننده‌ای در حال افزایش است و تراز شاخص تصمیم به مهاجرت با سرعت در حال نزدیک شدن به میل به مهاجرت است.»

وی در ادامه نزدیک شدن این دو شاخص را به‌ معنای کاهش «امید و مشارکت اقتصادی و اجتماعی» در داخل ایران و امید به شرایط بهتر زندگی در کشورهای دیگر اعلام کرد و گفت: «به دلایل مختلف اقتصادی و اجتماعی شرایط داخل کشور جذابیت خود را برای حفظ و نگهداشت جوانان از دست می‌دهد.»

پیشتر حمید نوذری،‌ مسئول کانون پناهندگان ایرانی و افغانستانی در برلین، در گفتگوی خود با صدای آمریکا گفته بود: «آخرین آمار ایرانیان پناهجو در ترکیه نشان دهنده آن است که تا سال ۲۰۲۰ میلادی، دستکم ۳۱ هزار پناهجوی ایرانی در ترکیه تقاضای پناهندگی کرده‌اند،» آماری که به گفته آقای نوذری با وجود شیوع ویروس کرونا در شش ماه نخست سال جاری میلادی می‌تواند از مرز ۳۲ هزار ایرانی متقاضی پناهندگی گذشته باشد.

همچنین ببینید: حمید نوذری در روز جهانی پناهجویان می‌گوید: شرایط پناهجویان در ترکیه و یونان، وحشتناک و فاجعه آمیز است

مدیر رصدخانه مهاجرت ایران همچنین در رابطه با وضعیت مهاجرت تحصیلی ایرانیان نیز افزود، به دلیل آنکه فعالیت بیشتر دانشگاه‌ها در دوره پاندمی کرونا آنلاین بوده؛ رشد این نوع مهاجرت منفی و صدور ویزای تحصیلی از سوی کشورها افت شدیدی داشته است.

بهرام صلواتی می‌گوید باید منتظر رشد مهاجرت در دوران پسا کرونا بود و به «همشهری» می‌گوید: «اگر به دوره قبل از کرونا برگردیم چون تقاضاها و درخواست‌های ویزای تجمیع‌شده داریم، مواجه شدن با رشد نمایی مهاجرت چه در حوزه مهاجرت تحصیلی و چه کاری، پدیده غیرمنتظره‌ای نخواهد بود.»