کمپین «حمایت از دکتر قره‌حسنلو» به صدای آمریکا: او به بیمارستان منتقل شده است

دکتر حمید قره‌حسنلو یکی از متهمان پرونده کشته شدن روح الله عجمیان در دادگاه بدوی به اعدام محکوم شده بود.

گروه «کمپین حمایت از دکتر قره‌حسنلو» به صدای آمریکا گفت که دکتر حمید قره‌حسنلو برای انجام امور درمانی به دلیل خونریزی گوارشی از زندان مرکزی کرج به بیمارستان رجایی کرج منتقل شده است.

در روزهای اخیر نگرانی‌ها در مورد وخامت وضعیت جسمانی دکتر حمید قره‌حسنلو بالا گرفته بود.

دکتر حمید حسینی، دوست و هم‌دانشگاهی دکتر قره‌حسنلو که کارزار حمایت از او را راه‌اندازی کرده است، می‌گوید او نصف ریه خود را در اثر شکنجه‌های بازجویان از دست داده، کولیت روده‌اش عود کرده، و کمرش نیز «آسیبهای جدی» دیده است.

دکتر حسینی به صدای آمریکا گفت با این که پزشکان بارها درخواست ارجاع او به بیمارستان را داده بودند آصف الحسینی، قاضی پرونده، اجازه انتقال او به بیمارستان و انجام درمان را نمی‌داد.

«کمپین حمایت از دکتر قره‌حسنلو» در مورد شیوه «نادرست و غیرعادلانه» روند دادرسی دکتر حمید قره‌حسنلو و وضعیت وخیم جسمانی او در زندان اطلاع‌رسانی می‌کند.

دکتر رضیه سلطانی، از اعضای این کارزار، پیشتر به صدای آمریکا گفته بود: «اعضای کمپین که پزشک هستند با بررسی گزارش‌های پزشکی متوجه اوضاع وخیم دکتر قره‌حسنلو شدند و در مورد نیاز فوری او به مراقبت‌های پزشکی شروع به اطلاع رسانی در سطح بین‌المللی کردند.»

دکتر حمید قره حسنلو، رادیولوژیست ۵۳ ساله، و همسرش فرزانه، ۴۶ ساله، در مراسم چهلم حدیث نجفی، دختر جوان کشته شده در کرج شرکت کرده بودند.

دکتر قره‌حسنلو به اتهام مشارکت در کشته شدن یک بسیجی به نام روح‌الله عجمیان در جریان رویدادهای آن روز به اعدام محکوم شد که در حال حاضر این حکم لغو شده است. همسرش فرزانه نیز حکم ۲۵ سال حبس گرفته است.

محسن بیات، وکیل خانواده قره‌حسنلو به سایت دیده بان ایران گفته است که عفو شامل حمید قره‌حسنلو نشده است. ولی با استدلالی که دیوان داشته شامل همسر او می‌شود با این حال هنوز وضعیت فرزانه قره‌حسنلو مشخص نشده است.

حمید حسینی، از دوستان خانواده قره‌حسنلو، به صدای آمریکا گفت که فرزانه قره‌حسنلو نیز از شرایط روحی خوبی برخوردار نیست.

دکتر حمید قره‌حسنلو در ایران به جمع‌آوری کمک‌های خیریه می‌پرداخت و به سازماندهی ساخت مدارس روستایی کمک می‌کرد.

گروهی از دانش‌آموزان یکی از این مدارس با انتشار ویدئویی خواستار آزادی دکتر قره‌حسنلو شده بودند.

دکتر حسینی به صدای آمریکا گفت که زندان رفتن نیز مانع از ادامه فعالیت‌های خیریه این زوج نشد و در حال حاضر مدرسه دیگری به نام «یلدا» را نیز در دست تأسیس دارند.

او از همه پزشکان ایرانی داخل و خارج و نهادهای بین‌المللی فعال در حوزه سلامت از جمله سازمان بهداشت جهانی و پزشکان بدون مرز خواست تا با دکتر قره‌حسنلو و دیگر اعضای کادر درمان ایران همراه شوند تا آنها به حق و حقوق خود برسند.

پیش‌تر نیز بیش از سه هزار نفر از پزشکان و کارکنان کادر درمان ایرانی از سراسر جهان در نامه‌ای خواستار «کمک فوری» در رابطه با وضعیت حمید قره‌حسنلو و همسرش فرزانه شده بودند.