تجمع معترضان به عملکرد شهرداری تهران؛ نوبت ساخت و ساز به «پارک لاله» هم رسیده است

حصارکشی در پارک لاله

گزارش شماری از رسانه ها در ایران حاکی از تجمع شماری از ساکنان تهران در پارک لاله و اعتراض آنها به قطع درختان بخشی از این محل و ساخت و ساز در آن از سوی شهرداری تهران در روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت است.

وب سایت «خبرآنلاین» نوشت: «تیم زاکانی قصد دارد عملیات عمرانی و تخریب فضای سبز را که منجر به قطع چندین درخت خواهد شد، در پارک لاله آغاز کند»‌ و افزود:‌«یک ماه است که در پارک لاله تهران، در جنب غربی ایستگاه آتش‌نشانی و روبه‌روی خیابان پورسینا، حصارهایی نصب شده است. در دو سه روز اخیر هم کانکس‌هایی در محل مستقر شده و همه‌چیز مهیای آغاز عملیات درخت‌کشی در پارک لاله است.»

وب سایت روزنامه «شرق» چاپ تهران نیز در گزارشی در روز جمعه ۱۴ اردیبهشت، نوشت که بر اساس اظهارات شاهدان و ساکنان اطراف پارک لاله، با استقرار کانکس در اطراف حریم پارک، این گمانه مطرح شده‌ که قرار است در این قسمت ساخت‌و‌ساز شده و درختان محوطه قطع شوند.

ساکنان این منطقه به نقل از مدیر پارک و شهرداری این منطقه تهران گفته اند که قرار است در این نقطه از پارک، فرهنگسرا ساخته شود و درختان محوطه نیز قطع می‌شوند.

شرق نوشت پیش از این هم کانال خبری «دیده بان زیست بوم ایران» که موضوع حصار کشی پارک قیطریه را هم اطلاع رسانی کرده بود اعلام کرده که بخش بزرگی از پارک لاله که مملو از درختان کهنسال است، به تازگی حصارکشی شده و گفته شده قرار است در آنجا «ساختمانی از طرف شهرداری» احداث شود.

پس از آن هم وب سایت «تجارت نیوز» نوشت: «با توجه به تعرضات و دست کاری‌هایی که در بوستان‌های دیگر از جمله پارک اندیشه و پارک قیطریه در حال وقوع است و پیش‌تر هم با حذف درختان و‌ احداث بنا در ابن پارک صورت پذیرفته، خطر جدی است.»

پیشتر اخبار مربوط به ساخت و ساز در پارک قیطریه تهران از جمله احداث مسجد در آن، اعتراض های بسیاری به همراه داشت ودر تشدید انتقادها، شهردار تهران گفت: «نه تنها در پارک قیطریه بلکه در همه بوستان های پایتخت، مسجد می‌سازیم.»

علیرضا زاکانی، ساخت مسجد در پارک های شهر را از برنامه‌های اساسی شهرداری تهران دانسته است.

براساس آمار، شهر تهران در حدود ۲۲۰۰ بوستان دارد که با مساحت حدود پنج هزار هکتاری، رقم سرانه فضای سبز درون شهری پایتخت را به ۱۶.۳۳ مترمربع می‌رسانند.

وب سایت روزنامه «پیام ما» نیز روز دهم فروردین، با اشاره به حاشیه‌های ایجاد شده بعد از حصارکشی در پارک قیطریه نوشته بود که حصارهای آهنی دیگری در پارک اندیشه در منطقه ۷ تهران قد علم کرده‌اند.

تصرف و تخریب پارک‌ها در تهران تنها از سوی شهرداری صورت نمی‌گیرد بلکه نهادهای امنیتی و نظامی و حتی نهادهای زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی هم اقدام به این کار می‌کنند.

پیش‌تر و در همین رابطه ، ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران، در تذکری از نرده کشی و قطع ۶۰ درخت «پارک اقاقیا» در محلهٔ داوودیه از سوی یکی از مجموعه‌های وابسته به گروه موسوم به «ستاد اجرایی فرمان امام» که زیر نظر علی خامنه‌ای اداره می‌شود، خبر داده و گفته بود که این اقدام به‌بهانه‌ٔ مالکیت بخشی از این پارک انجام شده است.