سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان این که «نظام صحیحی برای توزیع پزشک نداریم»، تأکید کرد که در برخی مناطق به بیماران بعد از چند ماه نوبت داده میشود.
احمدحسین فلاحی، نماینده همدان در مجلس شورای اسلامی، روز یکشنبه ۱۱ اردیبهشت در گفتوگو با خبرگزاری فارس با اشاره به «تعارض منافع» در تصمیمگیری برای «تمرکززدایی متخصصان از مرکز کشور» گفت: «اگر کسانی که خودشان مطب و پست سازمانی دارند بخواهند تصمیم بگیرند، به نتیجه مطلوب نخواهیم رسید.»
او با تأکید بر کمبود پزشک متخصص در همدان و نوبتدهی «سه ماهه و حتی چهار ماهه به بیماران»، اضافه کرد: «پزشکان متخصص در ایام تعطیل حضور ندارند برای مثال در ایام نوروز ۲۰ روز پزشک متخصص در شهرستان وجود نداشت.»
دسترسی عادلانه به پزشک، یکی از شاخصههای پراهمیت در کارآمدی نظام سلامت است.
پیش از این، خبرگزاری تسنیم با استناد به آمارهای سازمان نظام پزشکی گزارش داده است که سرانه پزشک در ایران «به ازای هر ۱۰ هزار نفر برابر با ۱۱.۶ پزشک، اعم از عمومی و متخصص» است و «بسیار پایینتر از دیگر کشورهای منطقه و جهان، مانند سوریه و مغولستان است.
همچنین ببینید: مقامات ایران: ۱۰ شهرستان در استان سیستان و بلوچستان بیمارستان ندارند
به گفته محمد رئیس زاده، رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، «وزارت بهداشت برای ماندگاری پزشکان در مناطق محروم بودجه ندارد» تا بتواند آنها را «با حقوق و دریافتی معقول به این مناطق» بفرستد و لازمه رفع کمبود پزشک «کار جدی دولت و مجلس» است.
وضعیت بهداشت و درمان در برخی مناطق ایران «وخیم» گزارش شده است. چنان که به گفته استاندار سیستان و بلوچستان در روز دهم تیر ۱۴۰۰، یک شهرستان این استان با جمعیت ۵۵ هزار تن، تنها دو پزشک عمومی دارد، برخی مراکز بهداشت و درمان فاقد ماشین هستند و فاصله میان دو خانه بهداشت در این استان یک هزار و ۲۵۰ کیلومتر است و «بسیاری از پستهای بهداشت و درمان استان خالی است.»
همچنین ببینید: مقامات ایران: ۱۰ شهرستان در استان سیستان و بلوچستان بیمارستان ندارند