بازداشت علی نجاتی، از اعضای سندیکای کارگران هفت تپه

وکیل کارگران نیشکر هفت تپه گفت که ماموران بدون ارائه حکم وارد منزل نجاتی شده و او را بازداشت کرده‌اند. 

علی نجاتی، از اعضای سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت تپه، صبح امروز، پنج‌شنبه هشتم آذر (۲۹ نوامبر) از سوی ماموران امنیتی بازداشت شد.

فرزانه زیلابی، وکیل کارگران نیشکر هفت تپه، به ایلنا گفت که نجاتی صبح امروز و در منزل شخصی خود بازداشت شده است. به گفته این وکیل دادگستری ماموران «بدون حکم بازداشت» وارد منزل نجاتی شده و او را بازداشت کرده‌اند.

ایلنا به نقل از «یکی از مقام‌های قضایی خوزستان» - بدون اشاره به نام وی - نوشت که بازداشت نجاتی «احتمالا به تجمعات کارگران هفت تپه ارتباطی ندارد و مربوط به پرونده دیگری است.»

همزمان برخی سایت های حقوق بشری از جمله هرانا هم به نقل از یک «منبع مطلع» خبر دادند که پس از درخواست نجاتی و خانواده‌اش از ماموران برای ارائه حکم قضایی «آنان را مورد بدرفتاری و ضرب و شتم قرار دادند.»

نجاتی از جمله فعالان کارگری است که پیش از این نیز بارها احضار یا بازداشت شده بود. او از جمله شهریور سال ۹۴ هم بازداشت و پس از گذشت بیش از یک ماه با قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شد.

پیش از این نیز آقای نجاتی با صدای آمریکا درباره وضعیت کارگران هفت تپه گفتگو کرده بود. وی ۳۰ آبان به صدای آمریکا گفته بود که تعداد افراد بازداشت شده در اعتراضات کارگران «شرکت نیشکر هفت تپه»۲۰ نفر بوده است که پانزده نفر از آنها حوالی نیمه شب دوشنبه ۲۸ آبان با قید کفالت آزاد شدند و ۴ کارگر بازداشتی دیگر به نام‌های اسماعیل بخشی، محمد خنیفر، مسلم آرمند، و سید حسن فاضلی به همراه سپیده قلیان، فعال دانشجویی و مدنی، همچنان در بازداشت به سر می‌برند و از محل بازداشت آنها نیز اطلاعی در دست نیست.

بعد از این گفتگو تعدادی از کارگران آزاد شدند، اما بخشی و خانم قلیان همچنان زندانی بودند.

بازداشت نجاتی در حالی رخ داده که کارگران شرکت نیشکر هفت تپه هم‌چنان به اعتراض‌های خود ادامه می‌دهند. آن‌ها با تجمع مقابل فرمانداری شوش و اعتصاب، به دنبال رسیدن به خواسته‌های خود هستند.

پرداخت حقوق کارگران شرکت نیشکر هفت تپه برای ۴ ماه عقب افتاده بود. پس از اعتراض‌های این کارگران، حقوق دو ماه آن‌ها به حساب‌شان واریز شده و مسئولان دولتی وعده داده‌‌اند که تا ماه آینده بقیه حقوق‌ها نیز به حساب کارگران واریز خواهد شد.

کارگران نیشکر هفت تپه همچنین خواستار لغو خصوصی‌سازی این کارخانه و اداره آن توسط شورای کارگری هستند.

پیش از این اتحادیه آزاد کارگران ایران به نقل از برخی کارگران شرکت نیشکر هفت تپه خبر داده بود که اعضای شورای تامین امنیت شهر شوش در جلسه‌ای با اعضای مجمع نمایندگان کارگری نیشکر هفت‌تپه «با فشار و تهدید» از آنها خواسته بودند «پایان اعتصاب» کارگران را اعلام کنند.

هفته جاری صادق آملی لاریجانی رییس قوه قضاییه ایران گفته بود باید با افرادی که می‌خواهند از مطالبه‌های کارگران «بهره‌برداری ابزاری کنند و نظم کشور را برهم بزنند، برخورد شود.»