تلاش برای تحمیل حجاب اجباری که با عنوان «امر به معروف و نهی از منکر» انجام میشود، قربانی گرفت و یک زن گردشگر در پی بروز درگیری به دلیل «تذکر» حجاب در باغ شازده کرمان جان خود را از دست داد.
بنا بر گزارشهای شهروندی، عصر روز یکشنبه سوم اردیبهشت، «تذکر» حجاب اجباری توسط بازدیدکنندگان قبر قاسم سلیمانی به یک زن همراه با یک گروه گردشگری از بندرعباس، موجب ایجاد درگیری شد که در جریان آن یک زن جان باخت.
در ویدئویی که به نظر میرسد از داخل اتوبوس حامل «زائران» قبر قاسم سلیمانی گرفته شده، در حالی که یک زن بر روی زمین افتاده، فردی از داخل اتوبوس در پاسخ به سوال یکی از آنها که میپرسد «مُرد زنه؟» میگوید «بمیرند! به درک!»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
به گزارش وبسایت انتخاب، علی بابایی، فرماندار شهرستان کرمان، تأیید کرده است که در جریان این درگیری یک زن ۵۹ ساله جان خود را از دست داده و «تعدادی نیز مجروح شدند.»
این مقام محلی بدون اشاره به علت درگیری، افزوده است که «افراد طرف دعوا» بازداشت شدهاند و «جزئیات بیشتر» در حال بررسی است.
محمدصابری، رئیس مرکز فوریتهای پزشکی نیز ادعا کرده که فرد جانباخته، «نه ۶۰ سال، بلکه ۷۲ سال و بیماری قلبی داشته است.»
یکی از کاربران توییتر در واکنش به این اظهارات نوشت: «ما ایرانیان به صورت بالقوه دچار بیماری زمینهای هستیم.»
اما وبسایت «رویداد ۲۴» تأیید کرده است که درگیری ایجاد شده، بر سر «تذکر» حجاب اجباری بوده و موجب «ایست قلبی» یکی از گردشگران و جان باختن او در بیمارستان شده است.
بنا بر این گزارش، «پس از تذکر در مورد حجاب»، به زنان بازدیدکننده از باغ شازده در شهر ماهان، درگیری آغاز شد و «مردم به حمایت زنان آمدند و با تذکردهندگان درگیر شدند.»
حساب توییتری «ممکلته» که با تمرکز بر اخبار مرتبط با نقض حقوق بشر در ایران فعالیت میکند، به نقل از یک شاهد عینی نوشت، در پی «تذکر حجاب» و ایجاد درگیری توسط بازدیدکنندگان قبر قاسم سلیمانی به یک زن که همراه گروهی از بندرعباس به آن جا سفر کرده بود، یک مسافر بندرعباسی دچار شوک شد و چند ساعت بعد درگذشت.
فعالان رسانهای نزدیک به جمهوری اسلامی هویت تذکردهندگان را مسافران «اتوبوس زائران قاسم سلیمانی» اعلام کرده بودند، اما سپس این خبر را حذف کردند و خبرگزاریهای نزدیک به سپاه پاسداران از جمله تسنیم و فارس، آن را «نزاع دستهجمعی» خواندند.
فریبرز کرمی زند، عضو پیشین پلیس در ایران، با تأکید بر این که خبرگزاریهای «وابسته به سپاه» در پی «پنهانکاری» درباره این واقعه هستند، در توییتی نوشت: «بسیجیانی که با اتوبوس از سر گور تروریست قاسم سلیمانی میآمدند در باغ شازده ماهان در کرمان با یک خانواده بر سر مسئله حجاب درگیر شدند و یک بانوی هموطن را کشتند.»
هادی مهرانی که در توییتر خود را «جانباز جنگ» معرفی کرده نیز در واکنش به این واقعه نوشت: «این قتل را هم به قتل مهسا امینی اضافه کنید. گشت ارشاد نه تنها جمع نشد، بلکه بدتر شد.»
یک کاربر دیگر نیز زن جانباخته در ماهان کرمان را «مهسای دیگر» نامید نوشت: «شک نکنید خواهند گفت بیماری زمینهای!»
این واقعه در حالی رخ میدهد که پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، اعتراضات سراسری در همه استانهای ایران از اواخر شهریور ۱۴۰۱ آغاز شد و در پی آن برخی زنان از تن دادن به حجاب اجباری در مکانهای عمومی سر باز میزنند.
هرچند در ماههای گذشته حضور گشت ارشاد در خیابانها کم شده، اما مقامات جمهوری اسلامی روشهای دیگری از جمله پلمب مراکز صنفی و حمایت از نیروهای لباس شخصی با عنوان «امر به معروف و نهی از منکر» را افزایش دادهاند.
علی خانمحمدی، سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر، پیش از این ادعا کرده که مخالفان حجاب اجباری «درصد محدودی» از مردم هستند، و رویارویی آمران به معروف با آنها میتواند در حد «تذکر لسانی» باشد و «ستاد حتما حمایت» میکند.
همچنین ببینید: تلاش ناکام جمهوری اسلامی برای تحمیل حجاب اجباری؛ دانشجویان: ایستادهایم تا پایانهمایون کاتوزیان، پژوهشگر و استاد دانشگاه آکسفورد پیشتر به صدای آمریکا گفت که وقتی نماز و روزه اجباری نیست و جرم ندارد، چرا حجاب باید اجباری باشد؟
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند