حسین کروبی، پسر مهدی کروبی ادعای دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی در مورد پایان حصر خانگی پدرش را «خلاف واقع» دانست.
اسدالله بادامچیان، دبیرکل حزب مؤتلفه ادعا کرده بود که میرحسین موسوی و مهدی کروبی «مدتهاست در حصر نیستند» و در این اظهارات اشارهای به زهرا رهنورد که او نیز از بهمن ۱۳۸۹ در حصر خانگی به سر میبرد نکرد.
حسین کروبی در گفتگو با کانال «امتداد» این اظهارات را« خلاف واقع» دانست و گفته است که حصر همچنان ادامه دارد و سختگیریها نیز بیشتر شده است.
این در حالی است که بادامچیان گفته بود: «اینها را میروند میبینند، همه کار میکنند.»
دبیرکل حزب مؤتلفه همچنین یکی از دلایل حصر را «محافظت» از میرحسین موسوی و مهدی کروبی دانسته و گفته است: «احتمال دارد دیگران اینها را به قتل برسانند و به پای جمهوری اسلامی بگذارند.»
بادامچیان در ادامه چنین اظهارنظری اشاره کرده است که در آن زمان، عدهای «شعار میدادند که [کروبی و موسوی] باید اعدام گردند» و افزوده است: «من به دوستان گفتم که نظام اعدامکننده اینها نیست.»
در حالی که حصر خانگی میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد به ۱۵ سالگی خود نزدیک میشود، تلاشی برای رفع حصر آنها صورت نگرفته است و به رغم درخواست مهدی کروبی برای «محاکمه» در «دادگاهی علنی»، آنها همچنان در حصر خانگی به سر میبرند.
حسین کروبی، پسر مهدی کروبی در اوایل شهریور ماه اعلام کرد که توافقهایی برای رفع حصر مهدی کروبی میان مسعود پزشکیان و غلامحسین محسنی اژهای، رئیس قوه قضاییه صورت گرفته است اما او گفته که «رفع حصر تنهایی» را نمیخواهد و خواستار رفع حصر میرحسین موسوی نیز شده است.
حسین کروبی میگوید پس از این اظهارات پدرش، «مسئولان مربوطه» شرایط حصر او را سختتر کردند و درخواستهای ملاقات با او نیز با مخالفت روبرو شده است.
مهدی کروبی در جریان رأیگیری برای تعیین جایگزین ابراهیم رئیسی که از سوی بسیاری از منتقدان و مخالفان «انتخابات نمایشی» توصیف شد به پزشکیان رای داد و از مردم هم دعوت کرد که به او رای بدهند.
میرحسین موسوی و زهرا رهنورد همچنان به تحریم انتخابات ادامه دادند.
مسعود پزشکیان در نخستین نشست خبری خود در شهریور ماه در این رابطه بدون نام بردن از میرحسین موسوی و زهرا رهنورد گفت: «مشکل آقای کروبی حل است و برای آن یکی هم داریم پیگیری میکنیم ولی نباید با نظام درافتاد.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
حسن روحانی نیز در زمان تبلیغات انتخاباتی سال ۱۳۹۲ وعده داده بود در یک سال، حصر موسوی و کروبی را پایان دهد اما موفقیتی نداشت.
در پی برگزاری انتخابات بحثبرانگیز ریاست جمهوری ایران در سال ۸۸ میلیونها نفر با شعار محوری «رای من کجاست» به راهپیمایی اعتراضی دست زده و معترضان بر بروز «تقلبی گسترده» در این انتخابات تاکید کردند. این اعتراضات گسترده با سرکوب خشن حکومت مواجه شد.
میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی از سال ۸۹ تاکنون در حصر خانگی بسر میبرند. فاطمه کروبی، همسر مهدی کروبی نیز در حصر بود ولی بعد از مدتی آزاد شد.