به گزارش برخی از رسانههای ایران، دو روز پس از مهار آتش در عرصههای جنگلی و مراتع در منطقه کوه سفید شهرستان لنده در استان کهگیلویه و بویراحمد، بار دیگر جنگلهای ارتفاعات این کوه طعمه حریق شد.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، تورج رزمجو، فرماندار شهرستان لنده، روز سهشنبه۶ مهر ماه با اعلام این خبر گفت دو روز پیش «با تلاش نیروهای مردمی و منابع طبیعی» این آتشسوزی مهار شد، اما روز دوشنبه ۵ مهر ماه، «سقوط کندههای جا مانده از آتش» بار دیگر باعث شعلهور شدن آتش سوزی در ارتفاعات کوه سفید و عرصههای جنگلی این منطقه شده است.
به گفته فرماندار لنده، وزش باد، سقوط کندهها، و صعبالعبور بودن منطقه کوه سفید از دلایل مشکلات مهار آتش در ارتفاعات کوه سفید است. او گفت برای اطفای حریق درخواست بالگرد «برای اعزام نیروهای مردمی» به محل آتشسوزی داده شده است.
آتش سوزی در عرصههای جنگلی و مراتع شهرستان لنده در حالی است که طی روزهای گذشته، جنگلهای هیرکانی منطقۀ کردکوی استان گلستان که میلیونها سال قدمت دارند و جزو میراث تاریخی و طبیعی ایران محسوب میشوند، دچار آتشسوزیهای گسترده شد و بیش از ۱۵۰ هکتار از این جنگلهای طعمه حریق است.
مسئولان، کمبود امکانات سخت افزاری و شرایط آب و هوایی را علت تداوم این آتش سوزیها اعلام کردهاند.
همچنین ببینید: آتشسوزیهای گسترده در جنگلهای هیرکانی، میراث تاریخی و طبیعی ایراناواخر خرداد ماه نیز آتش در مناطق جنگلی کوه حاتم در استان کهگیلویه و بویر احمد زبانه کشید و مهدی نصیری، رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان بهمئی در این استان، «عامل انسانی» را علت وقوع آتش سوزی اعلام کرد.
همچنین ببینید: تداوم آتشسوزی جنگلهای زاگرس؛ این بار در منطقه کوه حاتممسعود منصور، رئیس سازمان جنگلها، مراتع، و آبخیزداری روز شنبه ۴ مهر ماه عامل ۹۵ درصد آتشسوزی در مناطق جنگلی و عرصههای منابع طبیعی را عوامل انسانی اعلام کرد و گفت تاکنون ۳۰ نفر به عنوان عوامل «آتشسوزی عمدی» در مناطق مختلف کشور شناسایی و تحویل مقامات قضایی شدهاند.
طی سالهای گذشته، پوشش جنگلی ایران به دلیل آسیبهای طبیعی و انسانی، از جمله آتش سوزی، خشکسالی، قطع درختان، و تغییر کاربری، به شدت آسیب دیده و نیازمند حفاظت است. نابودی پوشش گیاهی در مناطق طبیعی ایران موجب بحرانهای زیست محیطی مختلف از جمله افزایش وقوع سیل و ریزگرد شده است.
بحران زیستمحیطی در ایران مدتها است که توجه جامعه جهانی را به خود جلب کرده است.
مقامات ایالات متحده بارها نسبت به سوء مدیریت منابع طبیعی ایران، جنگلخواریهای گسترده، و سدسازیهای غیرضروری و بیبرنامه، با هدف پر کردن جیب مقامات جمهوری اسلامی، هشدار داده و آن را از عوامل اصلی بروز بحرانهای زیست محیطی گوناگون، از جمله سیلهای ویرانگر و خشکسالیهای بیسابقه، برشمردهاند.