بی‌خبری از وضعیت جواد سودبر در یازدهمین روز اعتصاب غذای او در بازداشتگاه اطلاعات تبریز

جواد سودبر، فعال مدنی بازداشت‌شده در تبریز (رسانه‌های اجتماعی)

گزارش‌ها حاکی از نگرانی خانواده جواد سودبر، فعال مدنی، از وضعیت او در بازداشتگاه اداره اطلاعات تبریز است.

جواد سودبر از ۱۱ روز پیش که خبر اعتصاب غذای خود را اعلام کرد تاکنون با همسر خود تماسی نداشته است.

الهام حبیبی، همسر جواد سودبر، روز یکشنبه ۲۶ آذر، در صفحه اینستاگرام خود نوشت: ««امروز نهمین روزیه که جواد‌ در اعتصاب غذا است و در این مدت اجازه ندادن زنگ بزنه و من نگران وضعیت او هستم.»

خانم حبیبی اضافه کرده بود که «جان‌ او در خطر میتونه‌ باشه.»

بر اساس گزارش‌های دریافتی، تماس آقای سودبر پس از آن‌که خبر اعتصاب غذای خود را اعلام کرد، قطع شده است.

همچنین ببینید: نگرانی ۲۰۰ کنشگر از ادامه بازداشت شماری از فعالان ملی، مدنی و سیاسی

پیش از آن، «انجمن دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجانی در ایران» (آداپ) در بیانیه‌ای در روز بیستم آذر گزارش داده بود افرادی که در اداره اطلاعات تبریز بازداشت‌ بودند پس از آزادی از شکنجه جواد سودبر، علی بابایی، یوروش مهرعلی بیگلو، و داود شیری، از بازداشت‌شدگان در تبریز، خبر داده‌اند.

«آداپ» با محکوم کردن شکنجه این سه فعال مدنی به نقل از نزدیکان آنها افزوده بود که «سر علی بابایی و دندان‌های جواد سودبر زیر شکنجه شکسته شده و یوروش مهرعلی بیگلو تحت ضرب و شتم روزانه قرار دارد.»

به نوشته این بیانیه، آزادشدگان از اداره اطلاعات تبریز گفته‌اند که «آثار کابل و شوکر برقی» را بر روی بدن داود شیری مشاهده کرده‌اند.

وزارت اطلاعات تاکنون به این بیانیه واکنشی نشان نداده است. با این همه، شماری از فعالان سیاسی، صنفی و مدنی و همچنین سازمان‌های حقوق بشری بارها به اعمال شکنجه‌های جسمی و روحی در زندان‌ها و نیز بازداشت‌گاه ‌های وزارت اطلاعات یا سپاه پاسداران اشاره کرده‌اند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که تعداد دیگری از بازداشت‌شدگان در اداره اطلاعات تبریز هم شکنجه شده‌اند.

در این ارتباط، سینا یوسفی، وکیل دادگستری که در حال حاضر در برلین، پایتخت آلمان ساکن است، به صدای آمریکا گفته که برخی از این بازداشت‌شدگان که چند روز پیش آزاد شده‌اند، «خبر دادند که مورد شکنجه قرار گرفته‌اند» و به گفته او «آثار شکنجه هنوز در بدن‌شان هست.»

همچنین ببینید: اختصاصی؛ جزئیات «شکنجه» کنشگران مدنی در بازداشتگاه «غیررسمی» اداره اطلاعات تبریز

پیشتر شمار زیادی از معترضان به «خشکاندن عمدی» دریاچه ارومیه، در شهریور سال جاری به دست نیروهای حکومتی در شهرهای مختلف آذربایجان شرقی و غربی و اردبیل بازداشت شده بودند.

آقای یوسفی در این مورد نیز به صدای آمریکا گفته بود که برای حامد یگانه‌پور، ناصر رزمجو، مرتضی نورمحمدی، حسین آزادی، علی بابایی، محمدرضا موحد، یوروش (آیت) مهرعلی بیگلو، آراز ابراهیم‌نژاد، جواد سودبر، ابراهیم عوض‌زاده، داوود شیری، مهرداد قادری، و امیرحسین آقایی، پرونده‌ای مشترک تشکیل شده و به این فعالان مدنی زندانی، اتهام «تشکیل گروه» و «اجتماع و تبانی» زده‌اند.

در این حال، به نوشته آداپ، پیمان ابراهیمی‌دینور، معلم رقص آذربایجانی و فعال فرهنگی، از سوی دادگاه انقلاب اسلامی در تبریز به ۲۲ ماه و دو هفته زندان محکوم شد.

آقای ابراهیمی‌دینور در شهریور سال جاری به دست ماموران حکومتی در تبریز بازداشت و پس از حدود دو ماه با وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی به طور موقت آزاد شده بود.

بر اساس گزارش‌های دریافتی، این معلم رقص آذربایجانی و فعال فرهنگی به «فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی از طریق انتشار تصاویر و مطالب مخالف نظام در فضای مجازی» و «توهین» به رهبر جمهوری اسلامی در فضای مجازی متهم شده بود.