جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، می گوید اسرائیل از پیشنهاد آتشبس در نوار غزه حمایت میکند و هدف این است که با رفع اختلافها با حماس بهزودی توافق حاصل شود.
سالیوان روز پنجشنبه ۲۴ خرداد در گفتگو با خبرنگاران در حاشیه نشست «گروه هفت» در ایتالیا گفت جهان باید حماس را تشویق کند که این پیشنهاد را بپذیرد و از بن بست جلوگیری کند.
گروه اسلامگرای افراطی حماس مورد حمایت حکومت ایران ۲۳ خردادماه مدعی شد که در تمامی مراحل مذاکرات «مثبتنگری لازم» را از خود نشان داده تا به «توافقی جامع و قابل قبول بر اساس خواستههای عادلانه فلسطینیها» برسد.
پیش تر شبکه کان به نقل از یکی از مقامات کشورهای میانجی گزارش داد که یکی از تغییرات مورد درخواست حماس در توافقنامه آتشبس و آزادی گروگانها این است که چین، روسیه و ترکیه به عنوان ضامن هر توافقی که با اسرائیل به دست میآید، عمل کنند.
بنا بر این گزارش سایر اصلاحات موردنظر حماس شامل بهروزرسانی زمانبندی برای آتشبس دائم و خروج کامل نیروهای اسرائیلی از غزه است.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، روز چهارشنبه اعلام کرد که برخی از تغییرات خواسته شده توسط حماس غیر عملی هستند و پذیرفته نخواهند شد.
او پیشتر در روز چهارشنبه با ابراز تردید در «حسن نیت حماس » در مذاکرات آتشبس گفت حماس در پاسخ به آخرین طرح پیشنهاد شده، تغییراتی ایجاد کرده که «فراتر از مواضع قبلی آنهاست.»
به گزارش رویترز، پیش از اظهارات، یک مقام اسرائیلی که نخواست نامش اعلام شود، گفت حماس «همه شاخصهای اصلی و معنادار در این طرح را تغییر داده است» و واکنش این گروه را رد پیشنهاد بایدن برای آزادی گروگانها توصیف کرد.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه یازدهم خرداد ضمن اعلام پیشنهاد سه مرحلهای خود برای برقراری آتشبس در جنگ غزه گفت: «زمان پایان دادن به این جنگ فرا رسیده است.»
این طرح شامل آزادی تدریجی گروگانهای اسراییلی در غزه و عقبنشینی نیروهای اسرائیلی طی دو مرحله و آزادی زندانیان فلسطینی، بازسازی غزه و بازگرداندن پیکرهای گروگانهای کشته شده در مرحله سوم است.
بایدن در زمان اعلام این طرح گفت اگر مذاکرات برای انتقال به مرحله دوم بیش از شش هفته طول بکشد، با تمدید زمان مذاکرات آتشبس ادامه خواهد یافت.
شورای امنیت سازمان ملل متحد روز دوشنبه ۲۱ خردادماه با تصویب قطعنامهای از پیشنهاد جو بایدن برای برقراری آتشبس میان اسرائیل و حماس در نوار غزه حمایت کرد و از طرف فلسطینی خواست این توافق را بپذیرد.
جنگ جاری در غزه پس از حمله ناگهانی حماس به جنوب اسرائيل و کشتن حدود ۱۲۰۰ تن و گروگان گرفتن حدود ۲۵۰ تن از سوی شبهنظامیان فلسطینی مورد حمایت حکومت ایران در روز ۱۵ مهر آغاز شد.