کنفدراسیون بینالمللی اتحادیههای کارگری با ۱۷۶ میلیون عضو از ۱۶۱ کشور جهان حکم اعدام علیه شریفه محمدی، فعال کارگری محبوس در زندان لاکان رشت، را محکوم کرد و خواستار آزادی فوری و بی شرط وی شد.
این کنفدراسیون همچنین خواستار پایان فوری سرکوب سندیکالیست ها و فعالان کارگری در ایران شد و بر لزوم آزادی فوری و بی قید و شرط شریفه محمدی، همه فعالان کارگری، معلمان و زندانیان سیاسی و مدنی و از جمله سیسیل کوهلر و ژاک پاری، فعالان صنفی و زوج فرانسوی، تاکید کرد.
کنفدراسیون بینالمللی اتحادیههای کارگری از جمهوری اسلامی خواست تا تعهدات خود در قبال مقاوله نامه های سازمان بینالمللی کار و قوانین سازمان ملل متحد اجرا و مجازات اعدام را لغو کند.
پیش از آن هم نیز کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد نگرانی خود را از صدور حکم اعدام برای خانم محمدی به اتهام «بغی» اعلام کرده و گفته بود که نگرانی های جدی در مورد درست بودن روند رسیدگی به پرونده او در دادگاه وجود دارد.
کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد همچنین خواستار آزادی بی قید و شرط شریفه محمدی شده بود.
همچنین ببینید: دو اتحادیه کارگری در اسپانیا و فرانسه به کمپین بینالمللی اعتراض علیه حکم اعدام شریفه محمدی پیوستنددر هفتههای اخیر، اتحادیهها و سندیکاهای کارگری در شماری از کشورهای جهان، از جمله در ایتالیا، فرانسه، دانمارک، استرالیا، اسپانیا و کانادا صدور حکم اعدام علیه شریفه محمدی را محکوم کرده و خواستار آزادی او و سایر فعالان زندانی شدهاند.
علاوه بر این هم شماری از سازمانهای حقوق بشری از این حکم قوه قضاییه جمهوری اسلامی انتقاد کردهاند.
همزمان، شرکتکنندگان در تجمعهای اعتراضی در چندین شهر ایران و یا در خارج از ایران ضمن محکومیت حکم اعدام خانم محمدی خواستار آزادی بیقید و شرط او شدهاند.
از سوی دیگر، کمپین دفاع از شریفه محمدی در بیانیه ای در روز جمعه از ثبت گزارش و شکایت درباره پرونده شریفه محمدی نزد گزارشگر ویژه حقوق بشر در سازمان ملل متحد خبر داد.
کمپین دفاع از شریفه محمدی از ثبت گزارش و شکایت درباره پرونده شریفه محمدی نزد گزارشگر ویژه حقوق بشر در سازمان ملل متحد خبر داد.
در این بیانیه آمده است که با پایان مراحل کار کارشناسی دقیق، گزارش و پرونده مفصلی از موارد متعدد نقض حقوق بشر که توسط دولت ایران (نهادهای امنیتی و قضایی) علیه شریفه محمدی، فعال مستقل کارگری و مدنی اعمال شده، به دفتر گزارشگر ویژه حقوق بشر در سازمان ملل ارسال و ثبت شده و در این زمینه شکایتی نیز در جریان است.
پیشتر کمپین دفاع از حقوق بشر اعلام کرده بود که شکایتی مشابه نزد کمیته حقیقت یاب سازمان ملل متحد ثبت کرده که در جریان است.
شریفه محمدی که بیش از یک دهه قبل در «کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری» عضویت داشته، در آذر سال گذشته بازداشت شد و دادگاه انقلاب اسلامی رشت روز ۱۴ تیر او را به اتهام «بغی» به اعدام محکوم کرد.
این حکم بر اساس اتهام وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی مبنی بر داشتن عضویت خانم محمدی در «کومهله» صادر شد و این در شرایطی است که این اتهام از سوی خود شریفه محمدی، همسرش سیروس فتحی، و گروه کومهله به شدت رد شده است. همچنین کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری که شریفه محمدی در دهه ۸۰ خورشیدی در آن عضویت داشت، اتهام وارد شده به او را رد کرده است.
بنا بر گزارشها، او مورد شکنجه قرار گرفته است و ماموران حکومتی «بدون هیچ سند و مدرکی» به او اتهام «عضویت در گروه کومهله مسلح» زدهاند. این در شرایطی است که این سازمان هم این موضوع را تکذیب کرده است.