نتانیاهو خواستار تعطیلی «آژانس امداد و کار برای آوارگان فلسطینی» شد

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، روز چهارشنبه خواستار تعطیلی «آژانس امداد و کار برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک» شد.

به گزارش رویترز، نتانیاهو گفت: «زمان آن فرا رسیده است که جامعه جهانی و خود سازمان ملل دریابند که ماموریت اونروا باید پایان یابد.»

او گفت: «اگر می خواهیم مشکل غزه را همانطور که در نظر داریم حل کنیم»
باید آژانس های کمک رسانی دیگر جایگزین اونروا شوند.

اسرائيل این هفته اعلام کرده بود برخی از کارکنان این آژانس، که از نهادهای سازمان ملل متحد است، در آدم ربایی و کشتار اسرائيلی‌ها در حمله ۱۵ مهر حماس شرکت داشتند.

همزمان، تعدادی از کشورها کمک مالی به «آژانس امداد و کار برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک»» را که به اختصار به آن اونروا می‌گویند متوقف کرده‌اند. اما آژانس های امدادی می گویند که پایان دادن به عملیات آنروا، تلاش های بشردوستانه در غزه ویران شده را از بین می برد.

در یک پرونده شش صفحه‌ای که خبرگزاری رویترز دیده است، اسرائيل ادعا کرده است که حدود ۱۹۰ کارمند انروا، از جمله معلمان، به عنوان شبه‌نظامیان حماس و یا «جهاد اسلامی» نیز فعالیت کرده‌اند. این پرونده نام و عکس ۱۱ نفر از آنها را دارد.

حماس و«جهاد اسلامی» در فهرست گروه‌های تروریستی کشورهای مختلف هستند.

فلسطینی‌ها اسرائیل را به جعل اطلاعات برای خدشه دار کردن اونروا متهم کرده‌اند. این نهاد سازمان ملل متحد می‌گوید برخی از کارکنانش را اخراج کرده است و در حال بررسی اتهامات وارد شده است.

یکی از این ۱۱ نفر مشاور مدرسه‌ای است که اسرائیل او را متهم به کمک به پسرش در ربودن یک زن در جریان حمله ۱۵ مهر حماس کرده است. اسرائيل نوع کمک او را مشخص نکرده است.

یکی دیگر، یک مددکار اجتماعی اونروا است که به دخالت نامشخص در انتقال جسد یک سرباز اسرائیلی کشته شده به غزه و هماهنگ کردن حرکت وانت‌های مورد استفاده مهاجمان و تدارکات تسلیحات متهم است.

اسرائيل می‌گوید در حمله ۱۵ مهر حماس ببیش از ۱۲۰۰ نفر کشته و ۲۵۳ نفر ربوده شدند.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر، اسرائيل روز دوشنبه گفت برخی از کارکنان اونروا در حمله ۱۵ مهر به طور مستقیم شرکت داشتند.

به تازگی آنتونیو گوترش، رئیس سازمان ملل متحد متعهد شد که هر کارمندی را که در اقدامات «نفرت انگیز» دخیل است، مورد بازخواست قرار دهد.

او گفت‌ ده‌ها هزار مرد و زن در اونروا کار می کنند که به گفته او بسیاری از آنها در برخی از خطرناک ترین شرایط کار برای امور بشردوستانه، فعالیت دارند و نباید مجازات شوند و همچنین «نیازهای شدید مردم مستاصل که به آنها خدمت می کنند باید برآورده شود.»

او از کشورها خواست به دلایل بشردوستانه کمک مالی به اونروا را ادامه دهند.