تنها یک ماه پیش از فرا رسیدن نخستین سالگرد حمله تروریستی حماس به اسرائیل و شروع جنگ در غزه، فیلمسازان اسرائیلی وحشت جنگ را به جشنواره فیلم ونیز آوردند.
فیلم «سگها و آدمها» در یکی از کیبوتصهایی که مهر سال ۱۴۰۲ هدف حمله تروریستی شبه نظامیان فلسطینی قرار گرفت فیلمبرداری شده است. این فیلم داستان دختر نوجوانی را دنبال میکند که پس از جان سالم به دربردن از این حمله تروریستی، به دنبال سگ گمشدهاش میگردد.
او که با عواقب این نسلکشی در جامعه خود دست و پنجه نرم میکند، همزمان شاهد وقایعی غمانگیزی است که با حمله نیروهای اسرائیلی در آن سوی مرز در غزه روی میدهد.
دنی روزنبرگ، کارگردان این فیلم، پیش از اکران جهانی آن در روز جمعه در واکنش به دیدگاه برخی که میگویند با توجه به ادامه درگیری در نوار غزه هنوز زود است که در باره آن فیلمی داستانی ساخته شود، گفت: «من قویا احساس میکردم که اکنون زمان مناسبی برای گفتن این داستان است. به نظر من وظیفه ما به عنوان فیلمساز این است که پنجرهای را به روی واقعیت باز کنیم تا شاید باعث ورود پرتوی از انسانیت به این فضا بشود.»
در روز اول این جشنواره بیش از ۳۰۰ فیلمساز، بازیگر، نویسنده، و موسیقیدان، با انتشار نامهای، گنجاندن فیلم «سگها و آدمها» و فیلم دیگری از اسرائیل به نام «چرا جنگ» ساخته آموس گیتای در این جشنواره را محکوم کردند.
اما روزنبرگ با تاکید بر این که آرزوی همه پایان یافتن جنگ است، به رویترز گفت کسانی که این نامه را امضا کردهاند حتی فیلم را ندیدهاند.
این فیلم داستانی که در لوکیشنهای واقعی فیلمبرداری شده از افراد محلی و دیالوگهای بداهه بهره میبرد.
اوری آوینوام ۱۸ ساله، که تنها بازیگر حرفهای این فیلم است و نقش اصلی آن را به عهده دارد، گفت: «این برای گروه هفت نفره کوچک ما تجربهای بسیار چندجانبه بود.» او ادامه داد: «هیچ وقت فکر نمیکردم که به عنوان یک بازیگر جوان بتوانم چنین چیزی را تجربه کنم.»
روزنبرگ و تیمش گفتند که آرزوی آنها بازگشت صلح است و شکی نداشتند که کار آنها به هر حال میتواند در دستیابی به آن نقش داشته باشد.
روزنبرگ گفت: «به نظر من این فیلم در درازمدت، خاطرهای از واقعیت وحشتناکی که ما از سر گذراندیم را به یادگار خواهد گذاشت.»
«سگها و آدمها» در بخش افق جشنواره ونیز، که در کنار مسابقه اصلی برگزار میشود، به نمایش درمیاید. این جشنواره روز شنبه ۱۷ شهریور به پایان میرسد.
در جریان حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل بیش از ۱۲۰۰ شهروند اسرائیلی از جمله زنان، کودکان، و سالخوردگان کشته شدند و بیش از ۲۵۰ تن دیگر به اسارت گرفته شدند.
پس از این حمله تروریستی، اسرائیل تهاجم به غزه را به منظور نابودی حماس و بازگرداندن گروگانهای ربودهشده از سوی حماس آغاز کرد.
گروه حماس در فهرست سازمانهای تروریستی ایالات متحده، اتحادیه اروپا، بریتانیا، اسرائیل، کانادا، ژاپن و شمار دیگری از کشورهای جهان قرار دارد.
منبع: رویترز و گزارشهای پیشین صدای آمریکا