وزیر امور خارجه اسرائیل روز دوشنبه ششم فروردین گفت طرح چهار کشور اروپایی برای به رسمیت شناختن کشور فلسطینی «پاداش برای تروریسم» است و احتمال رسیدن به راهحل مبتنی بر مذاکره برای پایان دادن به درگیریها را کاهش میدهد.
اسپانیا روز جمعه اعلام کرد با ایرلند، مالت، و اسلوونی موافقت کرده که گامهای نخست برای به رسمیت شناختن یک دولت فلسطینی در کرانه باختری و غزه را بردارد.
این در حالی است که نوار غزه از بهار ۱۳۸۶ تحت کنترل حماس بوده است. این گروه اسلامگرا همواره هرگونه صلح با اسرائیل را رد کرده و بارها اعلام کرده که خواستار نابودی دولت اسرائیل است و حمله تروریستی ۱۵ مهر را نیز در همین راستا انجام داد.
به گفته اسرائیل کاتس، وزیر امور خارجه اسرائیل، به رسمیت شناختن کشور فلسطینی به دنبال حمله تروریستی ۱۵ مهر این پیام را به حماس و دیگر سازمانهای تروریستی فلسطینی میفرستد که حملات تروریستی مرگبار علیه اسرائیل با «ژستهای سیاسی» پاسخ داده میشود.
آقای کاتس افزود: «راهحل [پایان دادن به] منازعه تنها از طریق مذاکرات مستقیم میان طرفها امکانپذیر است. هرگونه تلاش برای به رسمیت شناختن کشور فلسطینی تنها موجب دور شدن از یک راهحل و افزایش بیثباتی در منطقه میشود.»
با این وجود، وزیر امور خارجه اسرائیل اشارهای به راهحل مد نظر خود نکرد. این در حالی است که برخی از اعضای دولت راستگرای کنونی اسرائیل آشکارا مخالفت خود را با ایده تشکیل یک کشور مستقل برای فلسطینیان ابراز کردهاند و بر گسترش شهرکهای یهودینشین در کرانه باختری اصرار میکنند.
کشورهای غربی و در راس آنها ایالات متحده آمریکا خواهان نابودی حماس هستند اما راهحل دوکشوری را تنها راه تحقق صلح و ثبات پایدار میدانند.