شورای امنیت سازمان ملل متحد خواهان برقراری آتش بس در مناقشه اسرائیل – فلسطینیان شده است.
روزشنبه، در حالی که هجوم هوایی مرگبار اسرائیل به غزه وارد پنجمین روز شد، شورای امنیت در بیانیه ای خواهان پایان خشونت، برقراری ارامش، و اجرای دوباره توافقنامه آتش بس سال ۲۰۱۲ شد. این نخستین پاسخ رسمی شورای امنیت به بحران است.
وزیر امور خارجه بریتانیا گفت او هنگام ملاقات با همتایان آمریکایی، آلمانی و فرانسوی خود در روز دوشنبه، در باره کوشش هایی که برای برقراری آتش بس در جریان است بحث خواهد کرد.
هواپیماها یک مسجد، مراکز خیریه وابسته به حماس و یک خانه معلولین را هدف گرفتند. فلسطینیان گفتند شمار کشته شدگان به حدود ۱۳۰ تن افزایش یافته است.
گزارش ها از غزه حاکی است بسیاری از کشته شدگان غیر نظامی بوده اند.
به گزارش اسوشیتد پرس، ارتش اسرائیل می گوید یک هزار نقطه در غزه ، از جمله راکت اندازها، مراکز فرماندهی و تاسیسات تولید و انباشت اسلحه را هدف گرفته است و قصد دارد به حملات بیشتری دست بزند. فلسطینیان می گویند یکی از هدف ها مسجدی بود که با خاک یکسان شد. اسرائیل می گوید از مسجد برای پنهان کردن اسلحه استفاده می شد.
در همین حال راکتی که از غزه پرتاب شد به خانه ای در شهر نتیووت آسیب رساند. در مورد وارد آمدن تلفات گزارشی نرسیده است.
هرچند حماس و پیکار جویان دیگر نزدیک ۷۰۰ راکت به اسرائیل پرتاب کرده اند، تاکنون هیچ اسرائیلی کشته نشده است، تاحدودی به دلیل سامانه پدافند هوایی گنبد آهنین که با کمک مالی آمریکا ساخته شده است.
افزون بر هجوم هوایی، اسرائیل حمله زمینی به غزه را برای متوقف ساختن حملات راکتی مرزی بررسی کرده است.
پیشتر در روز جمعه، کممیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد نسبت به منطبق بودن عملیات نظامی اسرائیل با قوانی بین المللی، که هدف گرفتن غیر نظامیان را ممنوع می کند ، ابراز تردید کرد.
ناوی پیلای گفت سازمان ملل متحد از گزارش هایی که حاکی است تلقات زیادی به غیر نظامیان، از جمله زنان و کودکان، وارد آمده عمیقا ناراحت است. او تاکید کرد تجهیزات نظامی نباید در نواحی مسکونی قرار بگیرد.
اسرائیل می گوید کوشش کرده است از تلفات غیر نظامیان پرهیز شود، اما حماس را متهم می کند در نواحی مسکونی پنهان شده است و از آنجا به اسرائیل حمله می کند.
روز پنجشنبه بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد با بیان این که پرهیز از جنگ دیگری بین اسرائیل و فلسطینیان از همیشه ضروری تر است، دو طرف را به موافقت با آتش بس فراخواند.
تنش ها میان اسرائیل و فلسطینی ها پس از ربوده شدن و قتل سه نوجوان فلسطینی و در پی آن کشتن یک نوجوان فلسطینی، که ظاهرا در اقدامی تلافی جویانه در اورشلیم به آتش کشیده شد، بالا گرفت. اسرائیل گروه حماس را مسئول قتل سه نوجوان یهودی می داند، اما حماس این اتهام را رد کرده است.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل روز جمعه گفت تا زمانی که موشک پرانی های حماس متوقف نشده، اسرائیل به حملات ادامه خواهد داد و هیچ فشار بین المللی نمی تواند باعث شود اسرائیل با تمام قوا وارد عمل نشود.