بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، روز شنبه ۳۰ دی، با انتشار بیانیهای یک روز پس از تماس تلفنیاش با جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا، بار دیگر مخالفت خود با هر گونه حاکمیت فلسطینیان بر غزه پس از پایان جنگ را تکرار کرد.
به نظر میرسد بیانیه دفتر آقای نتانیاهو در رد پیشنهاد جو بایدن مبنی بر احتمال پر کردن شکاف میان دیدگاههای رهبران دو کشور در مورد تشکیل کشور فلسطینی باشد.
به گزارش آسوشیتدپرس به نقل از این بیانیه، بنیامین نتانیاهو در تماس روز جمعه خود با رئیسجمهوری آمریکا به او گفته که موضعش درباره غزه پس از پایان جنگ تغییر نکرده است.
نخستوزیر اسرائیل در گفتگو با آقای بایدن تاکید کرده است که پس از نابودی حماس، اسرائیل باید کنترل امنیتی بر غزه را همچنان حفظ کند که بر اساس بیانیه، «الزامی [است] که با مطالبه حاکمیت فلسطینیان در تضاد است.»
جو بایدن روز جمعه در ارتباط با موضع دولتش گفته بود که «چند شکل از راهحل دو کشوری وجود دارد.»
به گفته او، شماری از اعضای سازمان ملل دارای ارتش نیستند.
آقای بایدن در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا با وجود بنیامین نتانیاهو در سمت نخستوزیری اسرائیل، راهحل دو کشوری غیرممکن است، گفته بود: «خیر، نیست.»
آقای نتانیاهو بارها گفته است جنگ در غزه تا «پیروزی کامل» و حصول اطمینان از اینکه حماس دیگر تهدیدی علیه اسرائیل نیست، ادامه خواهد داشت. با این حال، او نحوه تحقق این امر را مشخص نکرده است.
برخی از منتقدان نخستوزیر اسرائیل، برقراری آتشبس را تنها راه تضمین آزادی گروگانهای اسیر حماس میدانند.
آنها او را متهم میکنند که در جلسات کابینه جنگی، اجازه بحث و تبادلنظر درباره وضعیت غزه پس از جنگ را نمیدهد.
بنیامین نتانیاهو معتقد است تنها راه آزادی گروگانها، نابودی حماس از طریق تداوم حملات بسیار شدید علیه این گروه در نوار غزه است.
در جریان حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به جنوب اسرائیل، ۱۲۰۰ تن از جمله کودکان، زنان، و سالمندان کشته و بیش از ۲۴۰ تن دیگر به گروگان گرفته شدند.
اسرائیل میگوید هنوز ۱٣۰ گروگان در غزه هستند اگرچه احتمالا حدود ۱۰۰ تن از آنها زنده ماندهاند.
ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.