هشدار یسرائیل کاتز: در صورت ناکامی تلاش‌های دیپلماتیک چاره‌ای جز حذف حزب‌الله از مرز لبنان نداریم

یسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل

یسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل، روز جمعه در کنفرانس امنیتی مونیخ گفت جهان باید به جمهوری اسلامی و حزب‌الله فشار بیاورد تا از مرز جنوبی لبنان دور شوند و قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل اجرا شود.

او هشدار داد چنان چه تلاش‌ها برای دستیابی به راه‌حلی به منظور کاهش تنش‌ها به نتیجه‌ای نرسد، اسرائیل چاره‌ای حذف گروه «تروریستی» حزب‌الله از مرز مشترک دو کشور نخواهد داشت.

وزیر امور خارجه اسرائیل در بخش دیگری از سخنانش گفت که کشورش قصد ندارد فلسطینیان را از غزه بیرون براند.

یسرائیل کاتز در ارتباط با درگیری‌ها در رفح نیز گفت اسرائیل نمی‌تواند حماس را در رفح به حال خود رها کند و باید به جنگ با آنها ادامه دهد.

  • تداوم بی‌اعتنایی حزب‌الله به هشدارها

حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله، روز جمعه بدون اعتنا به هشدارهای مکرر اسرائیل و جامعه بین‌المللی نسبت به لزوم تنش‌زدایی در مرزهای اسرائیل و لبنان گفت اسرائیل «با خون» هزینه حملات به «غیرنظامیان» فلسطینی را خواهد داد.

او بر خلاف شواهد فراوان استفاده حزب‌الله از مکان‌های غیرنظامی برای انجام حملات راکتی به اسرائیل مدعی شد که اسرائیل در حمله روز سه‌شنبه به جنوب لبنان که به گفته او دست‌کم ١١ کشته بر جای گذاشت، می‌توانست از کشتن غیرنظامیان اجتناب کند.

انتقاد رهبر این گروه نیابتی جمهوری اسلامی از اسرائیل در حالی است که حزب‌الله پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل با انجام حملات مکرر راکتی به شمال این کشور، ده‌ها غیرنظامی را مجبور به ترک خانه‌هایشان کرده و چندین غیرنظامی را کشته است.

  • احتمال ادامه جنگ در ماه رمضان

بنی گانتز، از وزیران کابینه امنیتی اسرائیل، روز جمعه گفت جنگ با حماس ممکن است در طول ماه رمضان ادامه یابد.

او خطاب به «تروریست‌ها و رهبران حماس» گفت زیر و روی غزه برای آنها ایمن نخواهد بود.

آقای گانتز افزود اگر گروگان‌ها آزاد نشوند، جنگ در رفح گسترش خواهد یافت و اسرائیل با همکاری شرکایش از جمله مصر در حال آماده‌شدن برای آن است.

او در ارتباط با موضوع آوارگی بیش از یک میلیون نفر در رفح نیز گفت اسرائیل آنها را به مناطق امن هدایت می‌کند.

  • نگرانی مکرون

امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، روز جمعه گفت تهاجم اسرائیل به رفح ممکن است «یک فاجعه انسانی بی‌سابقه» را رقم بزند و به یک «نقطه عطف» در جنگ جاری تبدیل شود.

مکرون که در کاخ الیزه میزبان ملک عبدالله، پادشاه اردن، بود افزود فرانسه نیز همانند اردن و مصر نگران جابجایی فلسطینیان به بیرون غزه است.

او در بخش دیگری از سخنانش گفت برای فرانسه، به رسمیت شناختن یک دولت فلسطینی «تابو» نیست.

  • نگرانی سازمان ملل متحد و سازمان جهانی بهداشت

فیلیپو گراندی، کمیسر عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان، روز جمعه گفت بیرون رانده ساکنان غزه به صحرای سینا برای فلسطینیان، مصر، و آینده صلح «فاجعه‌بار» خواهد بود.

به گفته او، مقامات مصری تصریح کرده‌اند که باید در نوار غزه ساکنان غزه کمک ارائه شود.

همچنین سخنگوی سازمان بهداشت جهانی گفت این سازمان در تلاش برای دسترسی به بیمارستان ناصر در غزه است.

به گفته این نهاد وابسته به سازمان ملل، بیماران و زخمی‌شدگان در این بیمارستان وجود دارند و برای تداوم ارائه کمک‌های حیاتی باید به این بیمارستان سوخت رسانده شود.

  • دو کشته و چهار زخمی در حمله تروریستی

بعد از ظهر جمعه، یک حمله تروریستی در مرکز اسرائیل منجر به کشته شدن دو شهروند اسرائیلی و زخمی شدن چهار تن دیگر شد.

به گزارش رسانه‌های اسرائیلی، ضارب به ضرب گلوله یک شهروند اسرائیلی که در حال رانندگی در نزدیکی محل جرم بود، از پا در آمده است.

کوبی شابتای، رئیس پلیس اسرائیلی، و ایتامار بن-گویر، وزیر امنیت ملی، از محل حادثه بازدید کرده‌اند.

طبق گزارش‌ها، ضارب که یک اتومبیل دزدیده‌شده را می‌رانده، به شهروندان اسرائیلی در یک ایستگاه اتوبوس شلیک کرده است. او فلسطینی ساکن اورشلیم شرقی بوده و کارت اقامت در اسرائیل را داشته است.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، با انتشار پیامی در این ارتباط گفت این حمله تروریستی یادآور این نکته است که تروریست‌هایی که می‌خواهند «همه ما را بکشند» تنها اهل غزه نیستند. او وعده داد جنگ تا «پیروزی کامل» ادامه خواهد داشت.

به دنبال حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که طی آن ۱۲۰۰ کشته و بیش از ۲۴۰ تن دیگر به گروگان گرفته شوند، اسرائیل حمله همه‌جانبه به غزه با هدف نابودی این گروه اسلامگرای تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران را آغاز کرد.

حماس بدون اشاره به تعداد اعضای کشته‌شده خود در نتیجه تهاجم اسرائیل به غزه می‌گوید بیش از ٢٨ هزار فلسطینی ساکن غزه تاکنون کشته شده‌اند.

ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌‌اند.