لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۴۹

خانواده‌های گروگان‌های اسرائیلی به دیوان کیفری بین‌المللی: حکم بازداشت رهبران حماس را صادر کنید


خانواده‌های قربانیان اسرائیلی مقابل دیوان بین‌المللی کیفری در لاهه هلند
خانواده‌های قربانیان اسرائیلی مقابل دیوان بین‌المللی کیفری در لاهه هلند

گروهی متشکل از صد تن از اعضای خانواده‌های اسرائیلی‌هایی که در حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل گروگان گرفته شده‌اند روز چهارشنبه با سفر به لاهه از دیوان کیفری بین‌المللی خواستند ضمن اطمینان یافتن از اجرای عدالت درباره عزیزان‌شان، به بازگشت آنها به خانه کمک کند.

آنها گفتند که درخواست‌شان از دیوان کیفری بین المللی صدور حکم بازداشت رهبران حماس است.

اسرائیل عضو دیوان کیفری بین‌المللی نیست و صلاحیت آن را به رسمیت نمی شناسد. ولی کریم خان، دادستان دیوان کیفری بین‌المللی، این هفته به رویترز گفت که این دادگاه صلاحیت رسیدگی به رویدادهای ۱۵ مهر را دارد.

خانواده‌های گروگان‌های اسرائیلی که تصاویر عزیزان مفقود شده‌شان را حمل می‌کردند، گفتند که به نمایندگی از قربانیان اسرائیلی آخرین مورد از چندین مورد شکایت موسوم به مکاتبات بند ۱۵ را ثبت خواهند کرد.

این پرونده‌های حقوقی به منظور ارائه اطلاعات به دادستان و بخشی از تلاش گسترده‌تر برای وادار کردن دیوان بین‌المللی به اعلام حکم علیه رهبران حماس است.

اودی گورن، پسرعموی تل حیمی، یکی از افرادی که روز ۱۵ مهر ربوده‌ شد در مورد رهبران حماس می‌گوید: «می‌خواهیم مطمئن شویم که جهان واکنش نشان می‌دهد و آزادی آن‌ها مختل می‌شود.» بعدتر مرگ تل حیمی تایید شد، ولی جسد او هنوز به اسرائیل منتقل نشده است.

گورن که پیش از پرواز به لاهه در فرودگاه بن‌گوریون اسرائیل با خبرنگاران صحبت می‌کرد، گفت: «می خواهیم مطمئن شویم که آن‌ها بازداشت می شوند یا از خروجشان از قطر ممانعت می شود و این امر در مورد آزادی گروگان‌ها بر آن‌ها فشار می‌آورد.»

یائل ویاس گورسمن، وکیل یک گروه ۴۰۰ نفره دیگر از خانواده‌های قربانیان اسرائیلی، به رویترز گفت که تعدادی از موکلان او هفته گذشته مستقیما گواهی‌هایشان را به بازرسان دیوان بین‌المللی کیفری در لاهه ارائه کردند.

پرونده دیوان کیفری بین‌المللی جدا از پرونده نسل‌کشی است که علیه اسرائیل در دیوان بین‌المللی دادگستری در جریان است.

دیوان بین‌المللی دادگستری یک دادگاه سازمان ملل است که به اختلافات بین دولت ها رسیدگی می‌کند در حالی که دیوان کیفری بین‌المللی بر مسئولیت کیفری فردی در مورد جنایات جنگی، جنایت علیه بشریت، و نسل‌کشی تمرکز دارد.

اسرائیل پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس که در نتیجه آن ۱۲۰۰ نفر نیز کشته شدند، تهاجم به غزه را با هدف نابود کردن این گروه اسلامگرای تحت حمایت حکومت جمهوری اسلامی ایران آغاز کرد.

حماس بدون اشاره به تلفات نیروهای خود در حملات اسرائیل می‌گوید بیش از ٢٨ هزار فلسطینی ساکن غزه در این حملات کشته شده‌اند.

مقامات اسرائیلی نسبت به صحت آماری که وزارت بهداشت حماس می‌دهد تردید دارند و همچنین می‌گویند بسیاری از شبه‌نظامیان حماس و جهاد اسلامی را کشته‌اند.

ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌‌اند.

منبع: رویترز

XS
SM
MD
LG