گروه شبه نظامی حزبالله روز چهارشنبه ۳۰ خرداد اعلام کرد که حملات اسرائیل در جنوب لبنان در روز چهارشنبه سه جنگجوی این گروه را کشت. این در حالی است که آموس هاشتاین، فرستاده ایالات متحده در امور لبنان، که وظیفه جلوگیری از گسترش جنگ جاری در خاورمیانه را بر عهده دارد پس از دیدار با مقامات لبنانی به اسرائیل بازگشته است.
رسانههای دولتی لبنان از حملات متعدد اسرائیل در امتداد مرز و در منطقهای در شمال شهر ساحلی صور، در حدود ۳۰ کیلومتری از مرز خبر دادند. ارتش اسرائیل گفت دو شلیک از سوی حزبالله به چندین خودرو در شمال اسرائیل آسیب زد.
آموس هاشتاین، یکی از مشاوران بلندپایه جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، پس از دیدارهای روز سه شنبه در لبنان به اسرائیل بازگشت. در مورد این که آیا او در تلاشهای خود برای جلوگیری از یک جنگ گستردهتر پیشرفتی داشته است یا خیر مطلبی بیان نشده است.
حزبالله لبنان که مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران است، پس از حمله تلافیجویانه اسرائيل به حماس، جبهه جدیدی را علیه اسرائيل در شمال گشود و خود را وارد درگیریها کرد. بسیاری بیم دارند این درگیریها به یک جنگ تمام عیار تبدیل شود.
در همین حال، در جنوب غزه به گفته ساکنان و پزشکان فلسطینی، تانکهای اسرائیلی با برخورداری از پشتیبانی هواپیماهای جنگی و پهپادها، روز چهارشنبه به عمق بیشتری از بخش غربی شهر رفح در نوار وارد شدند. در درگیریهای این روز هشت نفر نیز کشته شدند.
اسرائيل میگوید برای نابودی کامل گردانهای باقیمانده حماس وارد رفح شده است.
سرهنگ لیرون باتیتو، رئیس تیپ گیواتی، به رادیو ارتش اسرائيل گفت: «گردانهای حماس در آنجا هنوز به خوبی فرسوده نشدهاند و ما باید آنها را به طور کامل متلاشی کنیم.» او تخمین زد که اگر درگیریها با شدت کنونی ادامه یابد، حوالی یک ماه، ادامه یابد.
از سویی دیگر دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد روز چهارشنبه اعلام کرد که نیروهای اسرائیلی شاید بارها قوانین جنگ را نقض کردهاند و بین غیرنظامیان و جنگجویان در درگیری غزه فرقی نگذاشتهاند.
در همین حال، رئیس یک گروه تحقیق سازمان ملل متحد، ارتش اسرائیل را به «منقرض کردن» فلسطینیها متهم کرد.
اسرائیل با آن تحقیقات همکاری نمیکند و میگوید که پایههای آن تحقیق جهتگیری ضداسرائیلی دارد.
اسرائيل برای واکنش به اتهامات وارد شده سازمان ملل متحد، مادر یک گروگان را برای صحبت از طرف خود انتخاب کرد و از آن گزارش انتقاد کرد که به افرادی که حماس در حمله «۷ اکتبر» آنها را ربود و به غزه برد و گروگان گرفت توجه نکرده است.
میراو گونن، مادر رومی گونن، گروگان ۲۳ ساله، گریانکنان فریاد زد: «ما میتوانیم بهتر از این برای گروگانها اقدام کنیم. گروگانها به ما نیاز دارند.»
گروه حماس که تحت حمایت حکومت ایران است در حمله تروریستی ۱۵ مهر سال گذشته به جنوب اسرائیل ۱۲۰۰ نفر را کشت و حدود ۲۵۰ نفر را به گروگان گرفت. در پی این حمله، اسرائیل به غزه حمله کرد و اعلام کرد که تا «نابودی حماس» به جنگ در غزه ادامه خواهد داد.
ایالات متحده، کانادا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن و اسرائیل از جمله کشورهایی هستند که حماس را یک سازمان تروریستی معرفی کردهاند.
در تهیه این گزارش از خبرگزاریهای رویترز و آسوشیتدپرس استفاده شده است.