تایمز اسرائیل: آمریکا و اسرائیل نسبت به احیای مذاکرات آزادی گروگان‌ها خوش‌بین هستند

تجمع بستگان و حامیان گروگان‌های اسیر در غزه. تل آویو. هفتم فروردین.

«تایمز اسرائیل» روز پنجشنبه، نهم فروردین، در گزارشی نوشت که به نظر می‌رسد آمریکا و اسرائیل معتقدند مذاکرات مربوط به آزادی گروگان‌هایی که در اسارت حماس هستند می‌تواند احیا شود.

بنا بر این گزارش، کابینه جنگ اسرائیل پس از آن که به این نتیجه رسید مخالفت گروه تروریستی حماس با پیشنهاد ارائه شده از سوی ایالات متحده با هدف ایجاد پلی برای رفع اختلافات احتمالا یک تاکتیک مذاکراتی بود، برای بحث در مورد مراحل بعدی مذاکرات تشکیل جلسه داد.

به نظر می‌رسد اسرائیل و ایالات متحده بر این باورند که پس از شکست مذاکرات غیرمستقیم قطر در اوایل هفته، هنوز فرصتی برای احیای مذاکرات آزادی گروگان‌ها با حماس وجود دارد.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه، هشتم فروردین، در یک نشست خبری در واشنگتن با خبرنگاران گفت که واشنگتن معتقد است ادامه مذاکرات برای آزادی گروگان‌ها ممکن است.

حماس پیشنهادهای میانجی‌گران در رابطه با آتش‌بس موقت و آزادی گروگان‌ها را رد کرد. اسرائیل پیش از آن که پیشنهادها به حماس ارائه شود با آن موافقت کرده بود.

میلر در پاسخ به این پرسش که آیا مذاکرات به بن‌بست رسیده است، گفت در هفته گذشته «پیشرفت قابل‌توجهی برای دستیابی به یک توافق حاصل شد، اما وقتی پیشرفت صورت می‌گیرد، حل مسائل باقی‌مانده اغلب دشوارتر خواهد بود.»

او در ادامه گفت: «برخی از مسائل باقی‌مانده که باید حل شوند، از سخت‌ترین مسائل در رابطه با موضوعاتی هستند که بیشترین اختلاف‌نظر در مورد آنها بین اسرائیل و حماس وجود دارد. ما فکر می‌کنیم که می‌توان این اختلافات را از بین برد، و سعی می‌کنیم آنها را برطرف کنیم.»

میلر افزود: «ما باور داریم که می‌توان پلی برای رفع اختلافات ایجاد کرد و به تلاش برای ایجاد چنین پلی ادامه خواهیم داد.»

به گزارش شبکه تلویزیونی اسرائیلی «کانال ۱۲»، کابینه جنگ معتقد است که رد پیشنهاد آمریکا توسط گروه تروریستی ممکن است یک تاکتیک مذاکراتی باشد و از این رو فرصتی برای پیشرفت مذاکرات وجود دارد.

بنا به این گزارش، کابینه جنگ تشخیص داده است که اسرائیل دو گزینه دارد: یا می‌تواند منتظر ارائه پیشنهاد جدیدی از سوی آمریکا برای شروع مذاکرات با حماس باشد یا پیشنهاد خودش را ارائه دهد.

منابع فعال در مذاکرات بر این باورند که اسرائیل باید در مورد خواسته‌های حماس انعطاف‌پذیرتر باشد و قبل از اینکه این گروه تروریستی درها را به طور کامل ببندد، به سرعت پیشگیری کند.

یکی از مهمترین مسائل در مذاکرات، موضوع بازگشت غیرنظامیان غزه به مناطق عمدتاً تخلیه شده شمال نوار غزه است که حماس بر آن تاکید دارد در حالی که اسرائیل مخالف آن است.

با این حال، «کانال ۱۲» گزارش داد، به کابینه جنگ توصیه شده که نباید بر سر این موضوع پافشاری کند، زیرا این احتمال وجود دارد که فشارهای بین‌المللی اسرائیل را وادار کند که در آینده نزدیک به غیرنظامیان اجازه دهد تا به شمال غزه بازگردند

علاوه بر موضوع غیرنظامیان آواره، حماس خواستار آتش‌بس دائمی، خروج نیروهای اسرائیلی از غزه و تبادل «واقعی» «زندانیان» شده است، خواسته‌هایی که اسرائیل قبلا آنها را رد کرده و آنها را «توهم‌آمیز» خوانده است.

همچنین تصور می‌شود که افزایش کمک‌های بشردوستانه به غزه نیز یکی از موضوعات مورد بحث است.

پس از کشتار ۱۵ مهر که در آن تروریست‌های حماس وابسته به حکومت ایران حدود ۱۲۰۰ نفر را کشتند و ۲۵۳ نفر را به گروگان گرفتند، حدود ۱۳۰ گروگان هنوز در اسارت حماس هستند.

طی یک وقفه یک‌هفته‌ای در جنگ، ۱۰۵ غیرنظامی از اسارت آزاد شدند و چهار نفر قبل از آن آزاد شده بودند. سه گروگان توسط نیروهای اسرائیل نجات یافتند.

ارتش اسرائیل با استناد به اطلاعات جدید و یافته‌های به دست آمده توسط نیروهایش در غزه، کشته شدن ۳۴ نفر از گروگان‌ها را تایید کرده است.

به گزارش «کانال ۱۲»، جدیدترین پیشنهادی که حماس رد کرد، شامل موافقت اسرائیل برای آزادی هشتصد زندانی فلسطینی در اسرائیل در ازای ۴۰ گروگان زن، کودک، بیمار و سالخورده در مرحله اول یک دوره آتش‌بس شش هفته‌ای بود.

گروه حماس، که از حمایت حکومت ایران برخوردار است، می‌خواهد هرگونه توافقی منجر به پایان جنگ شود، اما خواهان صلح دائمی با اسرائیل نیست، زیرا خواهان نابودی اسرائیل است. اسرائیل نیز قصد دارد جنگ را تا ریشه‌کن شدن این گروه اسلام‌گرای افراطی ادامه دهد.