متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، با قاطعیت هرگونه نقشی برای حماس در آینده فلسطینی ها را رد کرد. میلر در کنفرانس خبری روز سهشنبه ۷ فروردین در پاسخ به این که آیا آمریکا نقشی برای حماس در آینده می بیند گفت «به هیچ عنوان».
بنا بر این گزارش، استدلال میلر این بود که «حماس یک گروه تروریستی بیرحم است که حتی پیش از حمله فجیع ۷ اکتبر دست به حملات تروریستی زده بود».
میلر گفت: «آنها هیچ حقی در مشارکت سیاسی ندارند زیرا دستشان به خون آلوده است».
از سوی دیگر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا ادعای بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، را که وتو نکردن پیش نویس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل باعث توقف مذاکرات آزادی گروگانها شد را نیز رد کرد.
به گفته میلر پاسخ منفی حماس به آخرین پیشنهادهای تأئید شده اسرائیل پیش از جلسه رأیگیری شورای امنیت آماده شده بود.
علاوه بر این، نتانیاهو هشدار خود پیش از رأیگیری را نیز عملی کرد و سفر هیئتی به واشنگتن برای شنیدن نظرات آمریکا در مورد عملیات نظامی زمینی در رفح را لغو کرد. او این سفر را مشروط به وتوی پیشنویس توسط آمریکا کرده بود.
با این حال، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا انتقادها و واکنش های نخست وزیر اسرائیل را «اختلاف نظر جزئی» دانست و گفت که تأثیری بر تصمیم های دولت بایدن، حتی در مورد دادن سلاح بیشتر، نمی گذارد.
در پی حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که منجر به کشتهشدن ۱۲۰۰ تن و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه اسلام گرای تحت حمایت جمهوری اسلامی آغاز کرد.
این تهاجم موجب آواره شدن اکثریت جمعیت ٢ میلیون و ۳۰۰ هزار نفری غزه شده است که نیاز فوری به مواد غذایی و دیگر مایحتاج زندگی دارند.
به رغم تبعات ویرانکننده حمله تروریستی حماس به اسرائیل، مقامات این گروه اسلام گرا از آن زمان چندین بار تاکید کردهاند در صورت توان حملهای مشابه را بارها تکرار خواهند کرد.
حماس بدون اشاره به تعداد اعضای کشتهشده خود در نتیجه تهاجم اسرائیل به غزه میگوید نزدیک به ٣٢ هزار فلسطینی ساکن غزه تا کنون کشته و حدود ٧٣ هزار تن دیگر زخمی شدهاند.
بخش فارسی صدای آمریکا نمیتواند به طور مستقل آمار و ارقام ارائهشده از سوی حماس را راستیآزمایی یا تایید کند. در عین حال، اسرائیل بارها تاکید کرده است که حماس از غیر نظامیان فلسطینی به عنوان سپر انسانی استفاده می کند.
ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.