تداوم حملات سنگین اسرائيل به مرکز و جنوب غزه

جنگ در غزه - ۶ دی ۱۴۰۲

حملات شدید اسرائیل به مرکز و جنوب غزه شامگاه سه‌شنبه و روز چهارشنبه نیز ادامه داشت.

به گفته ارتش اسرائیل، نیروی هوایی تونل‌ها، سایت‌های نظامی، و سایر زیرساخت‌های مورد استفاده «تروریست‌ها» برای حمله به نیروهای اسرائیلی را در طول عملیات شبانه هدف قرار داد.

این حملات شبانه در حالی است که ارتش اسرائيل پیشتر وسعت مناطق تحت حمله خود در غزه را گسترش داده است.

ارتش اسرائيل پیشتر در جریان جنگ به فلسطینی‌ها گفته بود که به دنبال سرپناه باشند.

در همین حال ارتش اسرائیل روز چهارشنبه اعلام کرد که سه سرباز اسرائيلی دیگر در درگیری‌های روز گذشته در شمال نوار غزه کشته شدند و تعداد کشته‌های اسرائیل در عملیات زمینی جاری در نوار غزه به ۱۶۴ نفر رسید.

گروهی به نمایندگی از ساکنان مناطق شمالی اسرائيل روز چهارشنبه با ارسال نامه‌ای به دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، از او خواست از تلاش نظامی اسرائیل برای عقب راندن حزب‌الله و دیگر گروه‌های مشابه از مرز لبنان حمایت کند. در این نامه آمده است که ابزارهای دیپلماتیک برای حفظ امنیت آن منطقه بی‌اثر بوده است. از زمان جنگ اخیر اسرائيل با حماس، حزب‌الله به مناطق شمالی اسرائيل حمله کرده است.

یک ناظر بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها اخیرا ویدیوی را منتشر کرد که به گفته او حمله حزب‌الله با یک «موشک هدایت‌شونده» به یک «مرغداری» در شمال اسرائيل را نشان می‌دهد.

در همین حال به نوشته تایمز اسرائيل، ارتش اسرائیل عملیات زمینی علیه حماس را در یک منطقه از حومه خان‌یونس در جنوب نوار غزه آغاز کرده است.

از سویی دیگر یک گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر آوارگان داخلی، اسرائیل را متهم کرد که با گسترش عملیات زمینی خود، برای بیرون راندن کامل مردم غزه از نوار غزه تلاش می کند.

به نوشته تایمز اسرائيل، پائولا گاویریا بتانکور، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر آوارگان داخلی، در بیانیه‌ای مدعی شد که ارتش اسرائیل در تلاش است که فلسطینی‌ها را به صورت دسته جمعی از غزه اخراج کند.

گاویریا بتانکور نوشت: «از آنجایی که دستورهای تخلیه و عملیات نظامی در حال گسترش است و غیرنظامیان روزانه در معرض حملات بی‌امان هستند، تنها نتیجه منطقی این است که عملیات نظامی اسرائیل در غزه با هدف اخراج بیشتر جمعیت غیرنظامی به صورت دسته جمعی است.»

اسرائیل گزارش‌های سوق دادن مردم غزه به مصر را رد کرده است و می‌گوید به دنبال جابجایی دائمی جمعیت غزه نیست.

به گفته دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل متحد، تازه‌ترین دستور تخلیه که توسط ارتش اسرائيل صادر شده است، منطقه‌ای از مرکز غزه را پوشش می‌دهد که پیش از جنگ، نزدیک به ۹۰هزار نفر را در خود جای داده بود و اکنون بیش از ۶۱هزار آواره را که عمدتا از شمال نوار غزه هستند، در خود جای داده است.

اسرائیل می‌گوید کارزار بمباران و حمله زمینی برای از بین بردن حماس و جلوگیری از تکرار حمله ۱۵ مهر آن به جنوب اسرائيل ضروری است.

در حمله ۱۵ مهر به جنوب اسرائيل، حماس و متحدانش حدود ۱۲۰۰ نفر - بیشتر غیرنظامیان - را کشتند و حدود ۲۴۰ نفر را ربودند. تخمین زده می‌شود ۱۲۹ نفر دیگر هنوز در غزه گروگان هستند.

آمریکا، کانادا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل و شمار دیگری از کشورها گروه حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌اند.

به گفته وزارت بهداشت غزه که تحت کنترل حماس است، بیش از ۲۱هزار و ۱۰۰ فلسطینی که بیشترشان زن و کودک هستند، از جمله نزدیک به ۲۰۰ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، کشته شده‌اند.

آمار داده شده از غزه تفاوتی بین تعداد غیرنظامیان و جنگجویان قائل نیست. کارشناسان می‌گویند تأیید آمار صادر شده از سوی مقامات حماس دشوار است.

تلاش مصر برای برقراری آتش‌بس در حالی ادامه دارد که دو گروه مسلح فلسطینی جهاد اسلامی و حماس پیشتر گفته‌اند با واگذاری قدرت در غزه در ازای آتش‌بس دائمی مخالفند.

این گزارش با استفاده از منابع مختلف، از جمله تایمز اسرائيل و خبرگزاری آسوشیتدپرس، تهیه شده است.