اسرائیل با «هماهنگی قطر» برای گروگان‌ها در غزه دارو می‌فرستد

خانواده‌ها و دوستان افرادی که توسط حماس گروگان گرفته شده‌اند تصاویر آنها را در دست دارند. آرشیو

دفتر نخست وزیری اسرائیل روز جمعه ۲۲ دی اعلام کرد این کشور با هماهنگی قطر قرار است به کسانی که توسط حماس در غزه گروگان گرفته شده‌اند دارو تحویل دهد.

این دفتر در بیانیه‌ای گفت که داروها طی چند روز آینده به دست گروگان‌ها خواهد رسید.

انجمن گروگان‌ها و خانواده‌های مفقودشدگان گفته است که یک سند تصویری از اینکه داروها به دست گروگان‌ها می‌رسد می‌خواهد.

در بیانیه این انجمن آمده است که آنها پس از ۹۸ روز ماندن در تونل‌های حماس، با خطر فوری مرگ روبرو هستند و به داروهای حیاتی و مراقبت‌های پزشکی نیاز دارند.

بسیاری از گروگان‌ها سالخورده هستند و نیاز به داروهای روزانه دارند.

خانواده‌های گروگان‌ها از کمیته بین‌المللی صلیب سرخ درخواست کرده‌اند تا برای تحویل دارو و بررسی وضعیت گروگان‌ها از آنها دیدار کند ولی صلیب سرخ می‌گوید حماس مانع دسترسی این نهاد می‌شود.

بر اساس آمار اسرائیل، پس از حمله پانزدهم مهر، اعضای حماس هزار و ۲۰۰ نفر را کشتند و ۲۴۰ نفر را گروگان گرفتند و در حال حاضر بیش از ۱۰۰ گروگان در غزه باقی مانده‌اند.

در توافقی که با میانجیگری قطر و آمریکا در ماه نوامبر حاصل شد آتش بس کوتاهی میان اسرائیل و حماس برقرار شد و حماس شماری از گروگان‌ها را در ازای آزادی شمار زیادی از زندانیان فلسطینی توسط اسرائیل رها کرد.

گروگان‌های آزاد شده از شرایط وخیم اسارت از جمله شکنجه، تجاوز جنسی و کمبود داروهای حیاتی گفته‌اند.

دو گزارشگر ویژه حقوق سازمان ملل متحد، خواستار پاسخگویی حماس به دلیل انجام شماری از این جنایات از جمله خشونت جنسی شده‌اند.

خبرگزاری فرانسه گزارش داد که اسرائیل از سازمان ملل متحد به دلیل عدم رسیدگی کافی به چنین اقدامات خشونت‌آمیزی که در جریان حمله حماس رخ داد، انتقاد کرده است.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در ماه دسامبر سال گذشته میلادی در‌گفتگو با شبکه خبری «سی‌ان‌ان»، ضمن محکوم کردن خشونت جنسی توسط اعضای حماس، کسانی را که این اقدامات حماس را به شدت محکوم نکرده‌اند یا در محکومیت آن کند بوده‌اند، مورد انتقاد شدید قرار داد.

حماس که مورد حمایت جمهوری اسلامی است، از سوی شماری از کشورها از جمله آمریکا به عنوان گروهی تروریستی شناسایی شده است.