با گذشت ۲۰ روز از کشته شدن اسماعیل هنیه در تهران و تهدید علی خامنهای به خونخواهی، سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از «عزم جدی» برای «پاسخ» جمهوری اسلامی سخن گفت، هرچند به گفته او شاید این پاسخ «تکرار عملیاتهای گذشته نباشد.»
به گزارش تسنیم، رسانه نزدیک به سپاه در روز سهشنبه ۳۰ مرداد، علیمحمد نایینی سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به درپیش بودن حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل مدعی شد «زمان در اختیار ما است و ممکن است دوره انتظار این پاسخ طولانی شود» و «ممکن است پاسخ [جمهوری اسلامی] ایران هم تکرار عملیاتهای گذشته نباشد.»
پیش از این یک مقام ارشد آمریکایی هشدار داده است که اگر جمهوری اسلامی در پاسخ به کشته شدن اسماعیل هنیه به اسرائیل حمله کند، با عواقب فاجعهباری روبهرو خواهد شد و این اقدام میتواند پیشرفتهای بهدستآمده برای برقراری آتشبس در غزه را متوقف کند.
همچنین ببینید: آمریکا به جمهوری اسلامی هشدار داد که در صورت حمله به اسرائیل با عواقب «فاجعهباری» مواجه خواهد شدتهدید حمله به اسرائیل از سوی سپاه پاسداران در حالی است که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده با هدف تلاش برای رسیدن به توافق برای برقراری آتشبس در سراسر نوار غزه و آزادی گروگانهای در دست حماس، به منطقه سفر کرده است.
همچنین ببینید: تلاش آمریکا برای آتشبس در غزه؛ حماس مفاد توافق را نزدیک به خواستههای اسرائیل میداندهمچنین، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل به جمهوری اسلامی ایران که به عنوان حامی اصلی «گروههای تروریستی» در منطقه شناخته میشود و همچنین به گروه حزبالله لبنان هشدار داده که اسرائیل «برای هر تهدیدی، هم در دفاع و هم حمله آماده است.»
نتانیاهو گفته است: «مصمم به دفاع از خود هستیم و همچنین مصمم هستیم که هزینهای سنگین بر هر دشمنی تحمیل کنیم که جرات حمله به ما پیدا کند.»
علاوه بر این، سفیران آمریکا، بریتانیا و آلمان در اسرائیل روز چهارشنبه ۲۴ مرداد در کنفرانسی مطبوعاتی بر اهمیت دستیابی سریع به توافق آتشبس در غزه تأکید کردند و گفتند ممکن است فرصت دیگری برای آزادی گروگانهایی که هنوز در غزه هستند، وجود نداشته باشد.
در این ارتباط، سفیر بریتانیا به جمهوری اسلامی هشدار داد که اگر به تلاشها برای دستیابی به توافق آسیب بزند، «بهای آن را خواهد پرداخت.»
پس از کشته شدن اسماعیل هنیه در تهران در بامداد چهارشنبه ۱۰ مرداد و کشته شدن یک فرمانده ارشد حزبالله در روز سه شنبه در حمله اسرائیل به حومه بیروت، پایتخت لبنان، خطر گسترش درگیری میان اسرائیل، جمهوری اسلامی، و نیروهای نیابتی آن در منطقه افزایش یافته است.
پیشتر نیویورک تایمز از قول «سه مقام ایرانی» گزارش داده بود که علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، در واکنش به کشته شدن اسماعیل هنیه رهبر سیاسی گروه تروریستی حماس در تهران، دستور «حمله مستقیم به اسرائیل» را صادر کرده است.
جنگ جاری در نوار غزه با حمله تروریستی گروه حماس و متحدان آن به جنوب اسرائيل در ۷ اکتبر سال گذشته آغاز شد. زمانی که این گروه اسلامگرای تحت حمایت جمهوری اسلامی، با حمله به مناطق مرزی اسرائیل بیش از ۱۲۰۰ نفر عمدتا غیرنظامی را به کام مرگ کشید و حدود ۲۵۰ نفر را هم به عنوان گروگان به غزه برد.
حدود ۱۰۰ نفر از گروگانها در آتشبس موقت جنگ در اواخر پاییز گذشته با زندانیهای فلسطینی مبادله شدند. اسرائیل معتقد است در حال حاضر کمتر از ۱۱۵ گروگان اسیر حماس هستند و مشخص نیست چند نفر از آنها هنوز زندهاند.