احتمال حمله شیمیایی داعش در موصل و آمادگی نیروهای عراقی

در یازدهمین روز از عملیات بازپس گیری شهر موصل از گروه افراطی داعش، نیروهای عراقی همچنان با تصرف روستاها و مناطق اطراف شهر، حلقه محاصره را تنگ‌تر می‌کنند؛ هر چند به واسطه مین‌گذاری‌های گسترده، حملات انتحاری و دیگر عوامل، این عملیات به کندی پیش می‌رود.

بسیاری نگران هستند پیکارجویان داعش، که از سال ۲۰۱۴ دومین شهر بزرگ عراق را به تصرف در آوردند و حالا خود را در آستانه از دست دادن شهری که هنوز یک میلیون نفر در آن ساکن هستند می‌بینند، ممکن است به روش‌های ظالمانه‌تری روی بیاورند؛ از جمله استفاده از سلاح‌های شیمیایی.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، سازمان جهانی بهداشت روز پنجشبنه اعلام کرد که ۹۰ نفر از امدادگران عراقی را برای مدیریت بحران در صورت وقوع حملات گسترده، به ویژه حملات شیمیایی، تحت تعلیم قرار داده است.

گمان می‌رود داعش مواد اولیه ساخت سلاح شیمیایی را در اختیار داشته باشد و نیروهای عراقی نیز بر این عقیده هستند که اعضای این گروه افراطی در حال برنامه‌ریزی برای ضدحمله هستند و برای عقب راندن ارتش از موصل دست به هر کاری خواهند زد.

در همین حال، بنا بر اعلام سازمان جهانی بهداشت از حدود ۷۰۰ هزار نفری که انتظار می رود موصل را ترک کنند حدود ۲۰۰ هزار نفر نیازمند خدمات فوری پزشکی و بهداشتی هستند.