نیروهای ویژه ضدتروریستی عراق روز پنجشنبه یک انبار مهمات و تجهیزات نظامی گروه داعش در فلوجه را تصرف کردند، که تلاشی ثمربخش برای پاکسازی این شهر از نیروهای داعش توصیف شده است.
فلوجه دربیش از یک دهه گذشته به عنوان مرکز مهم شورشیان افراطگرای سنی مذهب شناخته شده است.
حمله اخیر نیروهای دولتی عراق به این شهر توسط نیروهای ویژه ضدتروریستی صورت گرفته که آموخته اند از دو روش تاکتیک های چریکی و معمولی نظامی علیه شورشیان استفاده کنند.
نیروهای ارتش و پلیس عراق هم نقش ویژه ای در این عملیات دارند. ۸۵ جنگنده نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا نیز نیروهای عراقی را در این عملیات همراهی می کنند.
ژنرال عبدالوهاب السعیدی، فرمانده نیروهای ضدتروریستی عراق، بمبها و تله های انفجاری بجا مانده از نیروهای داعش را که در پی پیشروی نیروهای دولتی عقب نشینی کرده اند، نشان داد.
او گفت "ما الان در محله الشرطه هستیم. یکی از محله هایی که در روزهای اخیر پاکسازی شد. این یکی از تله های انفجاری و مواد منفجره کارخانجات گروه های تروریستی است. همینطور جعبه هایی که توسط اعضای داعش سوزانده شده اند. اما به اطلاعات مهمی از اینجا دست یافتیم."
ژنرال السعیدی می گوید تنها دو محله معالمین و جولان همچنان در دست نیروهای داعش است. به گفته او "بسیاری از مناطق شهر بجز دو محله جولان و معالمین پاکسازی شده اند. پس از آزادی این دو محله فلوجه به طور کامل پاکسازی خواهد شد."
آسیب های ناشی از اشغال و تلاش برای آزادی فلوجه در نقاط مختلف شهر مشهود است.
فلوجه نخستین شهر عراق است که در ژانویه سال ۲۰۱۴ بدست نیروهای داعش افتاد و آخرین سنگر مهم این گروه در استان انبار بود. عمده جمعیت استان انبار را اقلیت عربهای اهل سنت تشکیل می دهد.
داعش همچنان کنترل موصل، دومین شهر بزرگ عراق واقع در شمال این کشور، را دست دارد. عملیات فلوجه می تواند مدلی قابل اجرا برای حمله به موصل، مرکر اصلی داعش در عراق، باشد.
دولت عراق و نیروهای ائتلاف همچنان در پی خارج کردن کنترل این شهر از دست گروه داعش هستند.
سازمان ملل متحد تخمین زده است که در حدود ۹۰ هزار نفر از ساکنان فلوجه در پی عملیات اخیر نیروهای عراقی ناچار به ترک دیارشان شده اند.
جمعیت پیش از عملیات این شهر ۹۰ هزار نفر بود. جمعیتی تقریبا معادل یک سوم جمعیت این شهر پیش از آن که به دست نیروهای داعش بیافتد.