حمله موشکی ایران به شهر اربیل در شمال عراق که به برخی ساختمانهای مسکونی آسیب رساند، مورد انتقاد شدید رهبران سیاسی عراق قرار گرفته است.
سپاه پاسداران جمهوری اسلامی در بیانیهای، مسئولیت حمله شنبه شب را که در آن ۱۲ موشک بالستیک در نزدیکی کنسولگری آمریکا فرود آمد، پذیرفت.
این حمله تلفات جانی نداشت.
ایران مدعی است پایگاههای موساد، سازمان اطلاعات خارجی اسرائیل، را هدف قرار داده است، اما تاکنون شواهدی برای درستی این ادعا وجود ندارد.
همچنین ببینید: واکنشها به حمله موشکی سپاه؛ مناطق مسکونی اربیل «به بهانه زدن یک پایگاه اسرائیل» هدف قرار گرفتدر یکی از مهمترین واکنشها، مقتدی صدر، روحانی بانفوذ شیعه که حزب سیاسی او اکثریت کرسیهای انتخابات پارلمانی اخیر عراق را به دست آورد، با صدور بیانیهای از دولت خواست با ارسال یادداشتی اعتراضی به سازمان ملل متحد و سفیر ایران تضمین بخواهد که اینگونه حملهها دیگر تکرار نخواهند شد.
تحلیلگران میگویند واکنش نسبتاً شدید صدر که فراتر از محکومیت صرف بود، نشاندهنده کاهش محبوبیت ایران در این کشور نفتخیز است، جایی که احزاب سیاسی مورد حمایت ایران در انتخابات پارلمانی اخیر، کرسیهای خود را از دست دادهاند.
رسانههای محلی تصاویری از آثار این حمله موشکی منتشر کردند که به حداقل یک ساختمان سه طبقه در شهر و استودیوی یک کانال تلویزیونی محلی آسیب رسانده است.
همچنین ببینید: آمریکا «حمله ظالمانه و نمایش خشونت» در اربیل را محکوم کرد؛ موشکهای بالستیک «از ایران شلیک شده است»مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق، نیز این حمله را یک اقدام تروریستی خواند.
او در توییتر گفت: «حملهای که شهر اربیل را هدف قرار داد و ساکنان آن را وحشتزده کرد، حمله به امنیت مردم ما است.»
در واکنشی دیگر نچیروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق، از جامعه جهانی برای مقابله با حملات بزدلانه و ناروای همسایه کردستان (ایران) درخواست کمک کرد.
در بیانیه انگلیسی بارزانی آمده است: «هدف قرار دادن اربیل به این شکل و تکرار چنین حملاتی، تحولی نگرانکننده است، زیرا نقض آشکار صلح، ثبات و حاکمیت عراق است. من از دولت فدرال عراق و جامعه بینالمللی میخواهم که به چنین تجاوزاتی پایان دهند و تمام تلاش خود را برای جلوگیری از نقض بیشتر حاکمیت و ثبات کشور و امنیت و آرامش شهروندان به کار گیرند.»
منبع: بخش انگلیسی صدای آمریکا